5 sfaturi pentru amenajarea biroului de lucru de acasa

5 sfaturi pentru amenajarea biroului de lucru de acasa

Diana Gherasim

Biroul de lucru este un spatiu deosebit de important pentru fiecare dintre noi, dar in special pentru cei care sunt foarte dedicati muncii lor si au posibilitatea de a lucra de acasa, fara a mai fi nevoie sa se deplaseze intr-un spatiu ce functioneaza dupa o serie de reguli si coordonate bine definite. Asadar, amenajarea biroul de lucru de acasa este esentiala pentru ca tu sa ai spor in activitatile tale si pentru ca spiritul tau creator sa se desfasoare intr-un mediu propice efortului intelectual, dar si unei stari generale de bine!

Iata cateva sfaturi si idei pe care le poti pune in aplicare atunci cand iti propui sa faci o schimbare in viata ta profesionala, schimbare ce porneste, in primul rand din crearea unui ambient placut!

1. Fii ordonata!

O buna organizare a spatiului de lucru este premisa unei bune structurari a ideilor si a planurilor tale, de aceea, primul aspect pe care trebuie sa il iei in considerare este acela al ordonarii lucrurilor ce se afla pe biroul tau. Evita sa pastrezi in preajma ta elemente inutile pentru actiunile tale recurente si creeaza spatiu celor cu adevarat indispensabile (calculator, foi de lucru, stilou etc.), pe care le poti aseza in locuri speciale: de exemplu, aduna creioanele si pixurile intr-un suport special, colorat sau cu diferite forme haioase, care sa iti induca fie amintiri placute, fie o dispozitie ludica, pozitiva.

In acelasi mod poti organiza si scrisorile, notitele sau actele importante, pe care doresti sa le ai mereu in preajma, dar care te stingheresc sau te streseaza prin simpla lor prezenta sub forma unei gramezi informe si monocromatice pe biroul tau.

Sursa foto: lifestyle.allwomenstalk.com

2. Structureaza-ti activitatile!

 Cea mai mare sursa de dezordine si lipsa de concentrare  este reprezentata de organizarea deficitara a activitatilor si a timpului de lucru. Stabileste la fiecare inceput de saptamana si in fiecare dimineata de lucru cate o lista de sarcini pe care le ai de facut si ordoneaza-le in functie de gradul de importanta pe care il are fiecare din acestea.

Desi amuzante si ludice, acele stickere de diferite forme si culori, folosite pretutindeni pentru a ne aminti de anumite lucruri sau activitati pe care le avem de indeplinit, sunt de evitat in cazul in care iti distrag atentia sau iti creeaza sentimentul ca munca ta este coplesitoare si stresanta.

Opteaza pentru un carnetel la fel de colorat si vesel, dar care sa iti ofere un mai bun control si o perspectiva mai exacta asupra activitatilor tale.

Sursa foto: lifestyle.allwomenstalk.com

3. Elimina lucrurile inutile!

Cabluri de internet, firul de la mouse, husa de telefon sau laptop, obiecte vechi sau stricate sunt inutile pe biroul tau si nu fac decat sa iti aglomereze campul vizual si sa iti invadeze gandirea agresiv si fara ca tu sa realizezi. Opteaza pentru un mouse wireless, un router pentru conexiunea la internet si spatii de depozitare auxiliare pentru orice element care nu iti este de o reala necesitate in munca ta zilnica!

amenajare birou

Sursa foto: lifestyle.allwomenstalk.com

4. Personalizeaza-ti spatiul de lucru!

Tablourile cu cei dragi, portretele personale, amintirile esentiale pentru devenirea ta spirituala si sufleteasca sunt elemente ce nu trebuie sa lipseasca de pe biroul tau sau din zona ta de lucru, deoarece acestea au capacitatea de a-ti creste randamentul, deoarece te vei simti mereu inconjurata de afectiunea si sustinerea celor pe care ii iubesti, te vei intoarce mereu la clipe frumoase din viata ta si vei gasi, astfel, puterea si determinarea necesare pentru a-ti desavarsi munca si pentru a-ti indrepta mintea spre o creatie armonioasa, echilibrata si concentrata.

5.  Alege pozitia optima pentru biroul tau!

Daca esti o fire contemplativa si visatoare, dar si cu puternice inclinatii artistice, probabil ca nu este recomandat sa iti orientezi biroul cu fata catre o fereastra ce are o priveliste incantatoare asupra orasului sau asupra locului unde este situata casa ta, astfel incat atentia ta sa nu fie distrasa de peisajul de afara. Pe de alta parte, daca ai o fire foarte usor de suparat si daca te simti mereu coplesita de multitudinea sarcinilor pe care le ai de indeplinit, orientarea biroului spre un peisaj care iti inspira liniste si armonie poate fi pasul spre succes si regasire profesionala. Tu esti singura care poti decide in privinta acestui aspect esential in jobul tau, de aceea profita de aceasta libertate si ofera-ti conditii de dezvoltare prielnice!

amenajare birou de lucru

Sursa foto: www.ehow.com

Ideile noastre sunt special concepute pentru ca tu sa iti optimizezi timpul de lucru si rezultatele activitatilor tale profesionale, asadar nu ezita sa le pui in aplicare si fa tot posibilul pentru ca amenajarea biroului de lucru de acasa sa fie una strategic conceputa, cu efecte vizibile pe termen lung!

 

Articolul urmator
Ploșnițe de pat: cum apar și cum poți scăpa de ele
Ploșnițe de pat: cum apar și cum poți scăpa de ele
Care e primul lucru pe care il observa barbatii la tine?
Incepe quiz
Care e primul lucru pe care il observa barbatii la tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.