Bucatarii moderne cu buget redus

Bucatarii moderne cu buget redus

Adelina Ion

Tuturor ne place sa avem locuinte moderne, mobilate si decorate in acord cu ultimele tendinte in design interior. Totusi, fie preturile ridicate, fie spatiile mici pe care le avem la dispozitie nu ne permit intotdeauna sa le amenajam asa cum am dori. In acest articol, ne vom ocupa de bucatariile moderne si iti vom propune sa folosesti obiecte pe care le ai deja in casa pentru a face cateva schimbari minore care vor da o alta fata incaperii.

Afla cum te poti bucura de bucatarii moderne fara a face mari achizitii, ci doar mici imbunatatiri pe ici, pe colo.

Bucatarii moderne scaldate in lumina

Daca bucataria ta nu este bine luminata sau daca pur si simplu corpul de iluminat nu-ti mai este pe plac, achizitioneaza unul care sa te multumeasca si sa lumineze in mod corespunzator incaperea. Cu atat de multe modele disponibile, gasirea unui corp de iluminat care sa se potriveasca bucatariei tale este mai usoara ca niciodata. Nu trebuie sa cumperi unul scump, ci doar unul cu un design ceva mai deosebit. Spre exemplu, corpurile de iluminat vintage sunt o optiune binevenita in bucatariile moderne. Sunt sic, denota mult bun-gust si schimba complet infatisarea acestei incaperi.

O solutie foarte buna pentru iluminare bucatariei o reprezinta si sursele de lumina montate sub corpurile suspendate. Acestea necesita o investitie minima si sunt o sursa de lumina discreta si extrem de placuta ochiului.

  

Covorul, un element inovator in bucatariile moderne

Podelele bucatariilor sunt in general acoperite de gresie sau de parchet laminat. Covoarele ar trebui sa fie insa nelipsite din bucatariile moderne. Pentru un plus de personalitate si confort, acopera podeaua cu un covor colorat. Daca beneficiezi de o bucatarie cu o suprafata mare, ai posibilitatea de a plasa covorase de dimensiuni mici in zonele unde iti petreci mai mult timp, cum ar fi in fata chiuvetei, a aragazului sau a blatului de lucru.

Odata cu covorul pentru bucatarie, achizitioneaza-ti si un covor cauciucat antiderapant. Acesta se lipeste pe spatele covorului, in asa fel incat acesta sa nu alunece pe suprafata lucioasa a gresiei sau a parchetului laminat.
 

 

Pardoseli vesele pentru bucatarii moderne

 Avand in vedere faptul ca vorbeam in paragraful anterior despre necesitatea covoraselor care sa acopere pardoselile in bucatariile moderne, ne vom opri acum si asupra aspectului pardoselilor. Chiar daca acestea nu mai arata ca noi, nu va trebui sa le inlocuiesti, ci doar sa le reconditionezi. Operatiunea este relativ simpla, daca te pricepi cat de cat sa desenezi. Realizeaza cateva forme geometrice - simetrice sau nu - cu vopsea pe pardoseala, iar dupa ce vopseaua este complet uscata, aplica poliuretan lichid, care ajuta la conservarea desenelor realizate anterior. 

 

Rafturile culisante, de nelipsit in bucatariile moderne

In afara designului interesant, rafturile culisante sunt foarte practice, usor de manevrat si te fac sa simti ca detii mai mult control in bucatarie. Poti opta fie pentru dulapuri tip pull out, care se deschid prin culisare, fie pentru dulapurile clasice, in doua usi, dar dotate cu unul sau chiar mai multe rafturi glisante. Folosind acest tip de rafturi se economisese mult spatiu, drept urmare ele nu ar trebui sa lipseasca din bucatariile moderne.

  

Blaturi de lucru aspectuoase pentru bucatarii moderne

Blaturile de lucru se numara printre cel mai des folosite obiecte din bucatarie. Drept urmare, cu timpul, se deterioreaza si capata un aspect neingrijit. Poti iesi din aceasta situatie fie apeland la un autocolant cu un imprimeu care sa se potriveasca bucatariei in ansamblul ei, fie achizitionandu-ti cateva bucati de placaj, mai gros sau mai subtire, cu care sa acoperi blatul. Arata bine, sunt ieftine si functionale, iar atunci cand si acestea se deterioreaza, pot fi usor inlocuite sau imbracate in autocolant si folosite inca o perioada.

  

Bucatarii moderne de inspiratie artistica

Scapa de monotonia din bucatarie si adopta cateva elemente inedite care sa inveseleasca acest spatiu! Alege un perete al incaperii si dedica-l artei. Monteaza doua-trei rafturi suspendate si asaza pe ele cateva tablouri si farfurii decorative. Acestea vor da o nota de eleganta bucatariei si o vor transforma intr-o incapere prietenoasa. Daca vrei sa ai o bucatarie moderna, coltul inspirat dintr-o galerie de arta este un must have.   

 

In bucatariile moderne, spatiile de depozitare sunt deschise

   Din bucatariile moderne nu au cum sa lipseasca spatiile de depozitare deschise, asa ca nu ai decat sa renunti la vechile dulapuri in doua usi ticsite cu vase si sa adopti noua tendinta in materie de amenajare a bucatariei. Monteaza pe un sfert din perete cateva rafturi pe care asaza farfuriile, bolurile, canile, paharele. Poti lasa deschis acest spatiu sau il poti inchide cu ajutorul unor usi glisante din sticla mata. De asemenea, poti alterna cele doua tipuri de spatii de depozitare, cel deschis, cu cel inchis cu sticla. Foloseste cate un sfert de perete pentru fiecare din cele doua spatii. 

Cu siguranta, printre vasele tale se regasesc si o multime de piese colorate. Aranjeaza-le in rafturile deschise si lasa-le sa-ti bucure privirea! E o modalitate foarte practica si ieftina de a-ti inveseli bucataria. 

Schimbarea la fata a vechilor dulapuri, necesara in bucatariile moderne

Oricat de uzat ar fi un obiect, aspectul ii poate fi imbunatatit cu putina vopsea. Foloseste o nuanta deschisa pentru a vopsi dulapul in intregime, de preferinta crem sau bej, apoi realizeaza cateva pete cu o nuanta usor mai inchisa, astfel incat sa obtii un aspect vintage. Un blat de culoarea granitului negru, obtinut chiar si cu ajutorul unui autocolant, evidentiaza infatisarea invechita a mobilierului si da senzatia unui aspect dramatic. Obiectele de mobilier vintage  isi gasesc cu usurinta loc in bucatariile moderne si le confera acestora un aer elegant si rafinat. 

 

Suporturile pentru oale, de efect in bucatariile moderne

Poti optimiza spatiile de depozitare din bucataria ta creand inca unul pentru vasele de dimensiuni mai mari. Pentru oalele si cratitele care ocupa destul de mult loc, iti propunem sa creezi o zona de depozitare chiar deasupra aragazului, care iti va fi tot timpul la indemana. Monteaza o tija metalica rezistenta pe peretele cu aragazul, cam la 2.30 m de la podea, astfel incat sa nu lovesti cu capul vasele atunci cand te apleci deasupra aragazului. Pe aceasta tija monteaza cat mai multe carlige de care sa agati oalele si tigaile. Femeile de la tara inca folosesc acest tip de depozitare a vaselor. Bucataria ta va avea astfel un aspect usor rustic.

  

In viziunea ta, cum ar arata o bucatarie moderna amenajata cu buget redus?

Surse: www.bhg.co; www.thekitchn.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.