Ce cauzeaza mirosul de om batran si cum scapi de el

Ce cauzeaza mirosul de om batran si cum scapi de el

Ioana Dinu

Fiecare casa are mirosul ei. Iar acesta poate fi un motiv indeajuns de bun pentru prietenii si cunostintele tale sa nu mai vina deloc in vizita, mai ales daca e acel miros de om batran. Pentru tine poate sa nu fie o problema, mai ales de vreme ce stai zilnic in casa, deoarece organismul tau se poate obisnui relativ repede cu mirosurile neplacute. Citeste mai departe acest articol si afla ce anume cauzeaza mirosul de om batran in casa si cum poti sa scapi de el.

De unde vine mirosul urat in casa

  

In primul rand, trebuie sa stii ca mirosul casei tale trebuie „masurat" cand vii dupa o plimbare mai lunga de afara. Cand stai toata ziua la aer curat si apoi intri in casa, vei resimti mirosul casei tale cu mult mai puternic decat o faci imediat ce te trezesti de dimineata. Daca tot nu iti poti da seama daca si cat de rau iti miroase casa, atunci ar trebui sa ceri ajutorul unei prietene.

In general, batranii au un miros specific, care nu este tocmai placut si cu care este destul de greu sa te obisnuiesti. De fapt, se pare ca organismul uman secreta anumite substante care fac mirosurile corpului sa fie din ce in ce mai diferite odata cu varsta. Iar mirosul de batran poate fi descris drept o combinatie de statut, de praf, cu mancare si poate chiar transpiratie (desi s-a dovedit ca transpiratia batranilor nu este neaparat mai urat mirositoare decat aceea a adolescentilor, dar are un odor specific).

Toate lucrurile de mai sus ar trebui sa te duca repede cu gandul la urmatoarea problema: mirosul casei vine de la un om batran sau de la altceva? Batranilor le iese acel miros de statut prin piele si il lasa apoi pe haine. Dar exista si o multime de alte lucruri care ar putea cauza aceste mirosuri urat in casa ta. Mucegaiul este principala cauza, mai ales deoarece este greu de depistat de cele mai multe ori.

Deci, cum scapi de mirosul urat?

Cand ai detectat sursa, trebuie sa actionezi spre a o elimina sau modifica. In cazul persoanelor batrane, trebuie sa afli ca pielea lor nu se mai comporta la fel in contact cu sapunul si gelurile de dus, asa incat este obligatoriu sa isi faca dusuri zilnice si sa foloseasca produse foarte parfumate, pentru a elimina mirosul. Cand e vorba de mucegai, treburile se schimba complet.

Mucegaiul poate fi eliminat cu otet pulverizat direct pe pereti. Incearca sa folosesti otet alb, pentru a nu avea probleme cu petele ce-ar putea aparea. Daca otetul nu iti place, atunci poti folosi cu incredere alcool: cu cat mai ieftin (deci mai putin rafinat), cu atat mai bine. In ambele cazuri, lasa cateva minute sa actioneze, apoi curata cu o carpa curata. Daca nici acestea doua nu merg, amesteca apa cu bicarbonat, pana se formeaza o pasta si aplica pasta aceea pe locurile mucegaite. Lasa sa actioneze aproximativ 20 de minute, apoi sterge cu o carpa curata.

In cazul in care nu acestea doua sunt cauzele mirosului neplacut al casei tale, trebuie sa incerci metodele clasice, in ordine si in mod repetat.

Aeriseste toata casa. In fiecare dimineata si in fiecare seara. Daca poti, mai lasa cate un geam deschis in casa si pe timpul zilei.

Fa curat peste tot. Aspira sub canapele, da biblioteca la o parte si vezi daca nu cumva mucegaiul e in spatele ei, uita-te sub chiuveta de la bucatarie si in spatele frigiderului, toate locurile astea pot ascunde mirosuri neplacute.

Foloseste odorizante de camera sau lumanari parfumate. Pentru dulapurile urat mirositoare, poti gasi rezolvarea in umplerea catorva sosete curate cu cafea si lasarea lor in dulap pentru o perioada.

Cand iti vine cineva in vizita si vrei neaparat sa nu simta mirosul urat din casa ta, poti sa il ascunzi, chiar daca nu stii de unde vine. Nu trebuie decat sa te pui pe gatit. Fa o prajitura sau o cafea tare ori o tocanita.

Dupa cum vezi, mirosul urat de batran din casa poate proveni din multe surse. Important este sa stii sa faci ordine peste tot si sa te folosesti de otet, bicarbonat si de alcool din abundenta.

Articolul urmator
Ploșnița tomatelor: cum o combați, pentru culturi sănătoase
Ploșnița tomatelor: cum o combați, pentru culturi sănătoase
Care este mirosul tău natural?
Incepe quiz
Care este mirosul tău natural?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (48)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.