Cele mai importante stiluri de amenajare interioara

Cele mai importante stiluri de amenajare interioara

Redactor Alexa Galgau

Mare ne este bucuria atunci cand reusim sa ne mutam intr-o casa noua sau, pur si simplu, ne decidem sa ne redecoram complet locuinta. Problema apare, insa, cand trebuie sa ne alegem stilul de amenajare interioara. Variantele sunt numeroase, asa ca am selectat pentru tine cele mai importante trenduri in ceea ce priveste designul interior, din care sa te inspiri.

Cele 8 stiluri de amenajare interioara

Nimic nu este mai important decat crearea unei locuinte cu o atmosfera primitoare, in care sa te simti intr-adevar acasa. Iata care sunt cele 8 stiluri de amenajare interioara de baza, din care poti sa furi idei pentru casa ta.

1. Stilul minimalist

Acest model de amenajare interioara are o regula de aur: simplitatea. Nimic nu este folosit in exces, culorile sunt putine la numar, iar peretii sunt cat mai simpli. Piesele de mobilier au forme geometrice clar definite (patrate, dreptunghiulare, rotunde), iar suprafetele sunt curate, in cea mai mare parte fiind nedecorate.

2. Stilul clasic de amenajare interioara

Acesta este potrivit pentru persoanele atrase de piese rafinate, bogate in detalii care se gasesc atat in structura mobilei, cat si in obiectele decorative. Suprafetele textile au printuri sofisticate, iar mobila are de obicei un anumit model sculptat in material. Acesta este stilul in care te vei intalni cu motive decorative bazate pe flori, animale sau chiar siluete umane.

3. Stilul rustic

Daca esti amatoare de materiale cat mai putin prelucrate, acesta este stilul potrivit gusturilor tale. Rustic inseamna structuri nefinisate, folosirea unor elemente din natura pe post de decor sau mobilier (de exemplu, scaune din trunchiuri de copac) si a blanurilor de animale. Acest stil este ideal pentru o casa de vacanta la munte si este asociat cu cabanele.

4. Stilul clasic, reinterpretat

De tot mai multa popularitate se bucura si acest stil, deoarece imbina rafinamentul stilului clasic cu elemente mai moderne si mai jucause. Se pastreaza structura si formele pieselor vechi, la care se adauga un detaliu modern, care creeaza o fuziune intre antic si nou. Piesele clasice surprind astfel prin culori neasteptate sau printuri si texturi contemporane.

5. Stilul retro de amenajare interioara

Acesta se refera la stilul anilor '50, '60 sau '70. Vedetele sunt culorile puternice, formele geometrice jucause, dungile in diferite culori si ilustratiile placate sau printate care apartin curentului Pop Art. Plasticul este un material care nu poate lipsi dintr-o camera amenajata in acest stil haios si vesel.

6. Stilul contemporan

Stilul contemporan de amenajare interioara este simplu, elegant si curat. Cromatica este echilibrata, iar nuantele calde, aprinse sau pastelate sunt foarte rar intalnite in acest caz. Suprafetele drepte din lemn masiv, in culori inchise, si canapelele captusite cu piele sunt doua dintre piesele emblematice ale stilului contemporan. Textilele sunt cat mai simple si lipsesc printurile florale sau incarcate, in general, nu isi au locul intr-o camera amenajata astfel. Se poate spune ca cel mai bun exemplu de stil contemporan este cel scandinav, in care simplitatea isi spune cuvantul din toate punctele de vedere.

7. Stilul hightech de amenajare interioara

Probabil acesta va fi mai mult pe gustul barbatilor, deoarece se bazeaza foarte mult pe integrarea tehnologiei in mobilier. Totul este gandit foarte bine, astfel incat camera sa aiba o functionalitate cat mai mare. Materialele folosite cel mai adesea sunt metalul, sticla, plasticul si, mai putin, lemnul. Culorile sunt si ele domoale, iar in general domina albul, griul si negrul.

8. Stilul country elegant

Firile romantice se vor indragosti instantaneu de acest stil de amenajare interioara, deoarece este elegant si primitor. Fie ca sunt preluate influente din stilurile clasice englezesti, frantuzesti sau scandinave, un design interior rural chic va fi intotdeauna o alegere inspirata. Mobila are un aspect invechit (studiat), culorile sunt deschise, pastelate, insa complementare.

Daca nu stiai ce stil de amenajare interioara sa alegi pentru locuinta ta, inspira-te din cele 8 prezentate de noi si creeaza-ti casa la care visai dintotdeauna. Desigur, mai ai si alte variante, precum decorarea in stil feng shui sau in stil american . Totul depinde de gusturile tale si, bineinteles, de bugetul pe care il ai la dispozitie.

Articolul urmator
Ploșnițe de pat: cum apar și cum poți scăpa de ele
Ploșnițe de pat: cum apar și cum poți scăpa de ele
Ce stil de amenajare a casei ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce stil de amenajare a casei ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.