Cum faci acasă un odorizant de baie natural

Cum faci acasă un odorizant de baie natural

Redactor Alexa Galgau

Baia trebuie să fie un mic sanctuar în care ne relaxăm, așa că nu trebuie să neglijăm amenajarea ei și nici crearea celor mai plăcute condiții, oricât de mic ar fi spațiul. Cu toții vrem să avem băi care miros minunat, însă odorizantele din comerț au un mare dezavantaj: majoritatea pulverizează parfumul, doar pentru ca noi să inhalăm substanțele chimice respective. Din fericire, nu este singura metodă de a face baia să miroasă plăcut, ci poți să îți prepari chiar tu, acasă, odorizante de baie naturale. 

Iată cum să le prepari din ingrediente pe care sigur le ai prin casă!

Odorizant de baie natural

Din cauza țevilor în care se acumulează bacterii, baia are de multe ori un miros neplăcut, mai ales dacă nu ai timp să o speli o dată la câteva zile. Acest miros se impregnează în toate obiectele și este foarte greu de eliminat, iar adesea apelăm la odorizante pentru a crea o atmosferă mai plăcută. Odorizantele de baie naturale sunt suficient de puternice pentru a acoperi toate mirosurile neplăcute și te țin departe de vaporii cu substanțe chimice care în timp fac rău plămânilor. 

Odorizant de baie cu ulei esențial

Uleiurile esențiale au mirosuri plăcute, care țin mult timp și acoperă eficient toate mirosurile neplăcute din baie. În plus, acestea au și proprietăți antibacteriene și se luptă cu microorganismele atunci când sunt aplicate pe o suprafață. 

Ingrediente: 

  • 10 picături de ulei esențial de lemongrass;
  • 10 picături de ulei esențial de grepfrut;
  • 10 picături de ulei esențial de bergamotă;
  • 250 ml apă;
  • o sticluță cu pulverizator.

Amestecă toate ingredientele într-un castronel mic și toarnă compoziția în sticluța cu pulverizator, apoi aplică odorizantul natural pe suprafețele din baie și în vasul de toaletă, după fiecare folosire. Vei observa cum baia capătă un miros foarte plăcut!

Odorizant de baie cu oțet alb

Oțetul este unul dintre ingredientele naturale care pot fi folosite cu succes în curățarea casei, dar și ca deodorant, deoarece neutralizează mirosurile neplăcute. În baie, el dezinfectează, nu doar acoperă mirosurile, așa că poate fi folosit pur și simplu pentru a spăla diverse suprafețe, inclusiv rosturile gresiei sau ale faianței. 

Ingrediente: 

  • 750 ml oțet alb;
  • 250 ml apă;
  • o sticlă cu pulverizator.

Amestecă ingredientele într-un vas, apoi toarnă-le în sticla cu pulverizator și aplică odorizantul în interiorul vasului de toaletă, frecând bine cu o perie sau cu un burete. Folosește acest produs naturist pentru a neutraliza mirosurile neplăcute, imediat după folosirea toaletei. Această soluție funcționează foarte bine în combinație cu cea anterioară: mai întâi dezinfectezi cu oțet, apoi pulverizezi puțin odorizant cu uleiuri esențiale, pentru un miros plăcut. 

Odorizant cu lămâie

Lămâile conțin uleiuri naturale și acid citric, care elimină rapid mirosurile neplăcute. Acest odorizant de baie natural este foarte simplu de obținut, iar pentru a-l face mai concentrat, poți să fierbi lămâile în apă câteva minute. 

Ingrediente:

  • cojile de la 5 lămâi proaspete;
  • sucul de la o lămâie;
  • 250 ml apă. 

Pune cojile și zeama de lămâie în apă, fierbe amestecul circa 5 minute, apoi pune ibricul în baie, pentru ca vaporii sa curețe aerul și să producă un miros plăcut. 

Odorizant cu esență de vanilie

Mirosul de vanilie este una dintre cele mai bune soluții dacă vrei să scapi de izurile neplăcute din baie. Dacă folosești acest odorizant de baie natural și ușor de făcut, aerul va fi mai mult mai fresh.

Ingrediente:

  • o lingură de esență de vanilie (10 ml);
  • bețe de scorțișoară.

Pune esența de vanilie și bețele de scorțișoară pe o farfurie și plaseaz-o într-un colț al băii. Înnoiește odorizantul o dată la câteva zile, pentru a menține proaspătă aroma plăcută. 

Este foarte simplu să îți faci un odorizant de baie natural, care costă mult mai puțin decât orice produs din comerț. Nu uita însă că este foarte important să faci curat în baie măcar o dată pe săptămână, pentru a dezinfecta cât mai bine locul. Acumularea de bacterii poate să cauzeze mirosuri neplăcute, dar este și foarte periculoasă pentru sănătate!

Citește câteva sfaturi utile pentru curățenia în casă și încearcă niște produse de curățenie naturale!

Articolul urmator
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Ce dezastru natural esti?
Incepe quiz
Ce dezastru natural esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.