Cum se curăță rosturile gresiei cu o lumânare

Cum se curăță rosturile gresiei cu o lumânare

Redactor Alexa Galgau

Pentru o persoană perfecționistă, una dintre cele mai mari provocări ale curățeniei generale este eliminarea mizeriei care se formează în rosturile gresiei și ale faianței. Unde există ambiție, poate fi folosită și o periuță de dinți veche pentru a le spăla ore în șir, însă uneori avem nevoie de mici șiretlicuri pentru a face o treabă rapid și eficient.

Știai că poți să folosești ceară pentru a curăța rosturile gresiei și ale faianței? Iată o metodă simplă, care te va scuti de ore în șir de muncă extenuantă!

Cum să cureți rosturile gresiei

Dacă vrei să ai casa lună, dar nu vrei îți dedici tot timpul liber pe care îl ai pentru acest lucru, va trebui să înveți câteva trucuri în gospodărie care te vor ajuta să scapi mai repede de corvoada curățeniei.

Unul dintre aceste trucuri constă în curățarea rosturilor gresiei cu o simplă lumânare albă, pe care o poți găsi în orice magazin. Tot ce trebuie să faci este să freci rosturile gresiei cu muchia de la baza lumânării, folosind-o ca pe o gumă de mestecat. Nu doar că murdăria va fi eliminată, dar vei crea și un strat protector, care îti va menține rosturile curate pentru mai mult timp. De altfel, ar fi indicat să le ceruiești o dată la câteva săptămâni, pentru ca acestea să nu se mai înnegrească sau îngălbenească de la mizerie. Apa va fi și ea ținută la distanță de ceară, ceea ce înseamnă că nu se va mai forma nici mucegai!

Alte soluții simple pentru curățarea rosturilor gresiei 

Dacă s-a adunat prea multă mizerie în rosturile gresiei, poate că ar fi cazul să le speli mai întâi cu alte soluții și abia apoi să le ceruiești, pentru ca munca ta să fie durabilă.

Este important să cureți rosturile, mai ales pe cele din baie, nu doar din motive de igienă, dar și pentru că acestea adună mucegai negru, care poate fi foarte periculos pentru organism. Atunci când intri în contact cu el pe termen lung, el poate să provoace tuse, astm și probleme cu plămânii.

Pentru rosturile foarte murdare, există mai multe soluții:

  • soluție cu apă și oțet: aceasta poate fi folosită pentru aproape orice suprafață din baie și bucătărie, oțetul fiind unul dintre cele mai eficiente produse naturale pentru curățarea casei. Nu trebuie decât să amesteci părți egale de apă și de oțet, să pui soluția într-un pulverizator, apoi să o aplici pe rosturi. Las-o să acționeze 15 minute, apoi folosește un burete moale pentru a curăța rosturile.

  • aparatul de curățat cu aburi: dacă investești într-un astfel de aparat, vei fi foarte mulțumită, pentru că poate fi folosit pentru a spăla nenumărate suprafețe. El eliberează un jet de abur încins, care elimină imediat mizeria, atât de pe materiale textile, cât și de pe suprafețe precum faianța sau gresia.

  • înălbitor cu bicarbonat de sodiu: creează o pastă din bicarbonat de sodiu și înălbitor, apoi aplic-o pe rosturile gresiei, las-o să acționeze o oră și spal-o cu o cârpă udă. Dacă folosești această soluție, trebuie să porți o mască atunci când când aplici pasta, deoarece aceasta degajă niște substanțe chimice care sunt periculoase dacă sunt inhalate. Ai grijă ca locul să fie bine ventilat când folosești pasta și nu sta acolo până nu o clătești.

  • amestec de detergent de vase, oțet, sare și apă: o altă soluție eficientă pentru curățarea rosturilor gresiei este cea realizată din 250 ml de oțet, 10 linguri de sare și 250 ml apă amestecată cu 2 linguri de detergent lichid pentru vase. Aplică acest amestec pe gresie și faianță, las-o să acționeze circa 10 minute, apoi clătește bine.

O idee foarte bună pentru a preveni adunarea mizeriei în rosturile gresiei este să aplici soluția de oțet și apă o dată la câteva săptămâni. Dacă vrei să faci curat în baie, pulverizează soluția pe rosturi înainte de a face un duș fierbinte. Împreună cu aburul, această soluție va curăța complet rosturile, iar tu va trebui doar să le sțergi cu o cârpă.

Ca să scapi de corvoada de a freca la ele ore în șir, rosturile gresiei trebuie menținute curate cu ajutorul soluțiilor simple de mai sus. Până la urmă, este mult mai bine să depui un efort mic din când în când, decât unul mare o dată pe an!

Articolul urmator
De ce să pui un cățel de usturoi în toaletă înainte să mergi la culcare
De ce să pui un cățel de usturoi în toaletă înainte să mergi la culcare
Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (16)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.