Cum se pastreaza branza

Cum se pastreaza branza

Andreea Gluh, redactor

Branza este un aliment care, pe langa un gust pe care multi dintre noi prefera sa il combine cu cel al legumelor si, de ce nu, uneori chiar si cu cel al fructelor, are si o multime de beneficii pentru sanatate. Ea este bogata in calciu, zinc, vitamina A, vitamina B12, fosfor si proteine. Cand cumperi insa mai multa branza, este posibil sa uiti ca mai ai o bucata in frigider si aceasta se va altera dupa o anumita perioada de timp, cu toate ca a fost tinuta la rece. De aceea, este indicat sa iei anumite masuri, astfel incat sa nu ai parte de o asemenea situatie si sa nu fii nevoita sa arunci alimentul.

Iata cum se pastreaza branza pentru o mai lunga perioada de timp!

Reguli pentru a pastra branza mai multa vreme

1. Impacheteaza bucata de branza ramasa in hartie cerata si pune-o intr-o punga de plastic. Aceasta din urma, insa, nu trebuie inchisa. Hartia va fi o bariera intre plastic si aliment.

2. Daca vorbim despre mozzarella sau ricotta, acestea trebuie pastrate in ambalajul original. Pentru a te asigura ca nu se altereaza prea repede odata ce ai deschis recipientul in care le-ai cumparat, inlocuieste zerul in care acestea stau cu unul nou o data la doua-trei zile. Prepara un asemenea lichid dintr-o linguurita de sare dizolvata intr-un pahar cu apa.

3. De fiecare cand cumperi branza si o pui in frigider, indiferent de ambalaj, eticheteaz-o cu data la care ai inceput sa consumi din ea. In acest fel, iti vei da seama cand este cazul sa o folosesti pe toata intr-o reteta, cum ar fi cea de macaroane cu branza , astfel incat sa nu se altereze.

4. Orice tip de branza ai cumpara, pastreaz-o in sertarul pentru legume. In acest fel, va fi suficient de departe de congelator, insa temperatura va fi destul de mica incat sa reziste cateva zile fara nicio problema.

5. Daca nu vrei sa renunti la ideea de a pastra branza intr-o caserola din plastic, unge bucata cu ulei vegetal pe toate partile si apoi pune-o la rece. In cazul in care se va forma o pelicula neplacuta pe suprafata alimentului sau chiar va aparea mucegaiul, va fi suficient sa indepartezi uleiul cu un servetel din hartie, pentru ca reziduurile nu se vor fixa pe branza, ci pe solutia cu care ai uns-o.

Tine si tu cont de aceste sfaturi si nu va mai trebui sa iti pui intrebarea "Cum se pastreaza branza?" ori de cate ori iti dai seama ca esti nevoita sa arunci la gunoi alimentul pentru ca s-a alterat.

Articolul urmator
11 lucruri pe care nu ar trebui să le depozitezi în baie
11 lucruri pe care nu ar trebui să le depozitezi în baie
Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.