Cum va arata locuinta viitorului: proiectul casa rotunda

Cum va arata locuinta viitorului: proiectul casa rotunda

Andreea Gluh, redactor

Pe zi ce trece, tehnologia avanseaza din ce in ce mai mult. In acest caz, ne intrebam de ce nu ar evolua si arhitectura? Stim ca echipe intregi de ingineri din intreaga lume se pregatesc deja sa puna in aplicare planurile realizate in vederea construirii unor orase pe verticala, asa ca nimic nu ne mai poate mira. Inainte de a face un salt urias in viitor, insa, vom vorbi despre un proiect indraznet pus la cale de un tanar inginer constructor roman. Este vorba despre o casa rotunda, care este, de fapt, un dom geodezic cu un schelet din lemn. Vestea cea mai importanta, insa, se refera la pretul uimitor al unei astfel de constructii.

Iata ce trebuie sa stii despre casa rotunda!

Casa rotunda - locuinta viitorului

Te-ai fi gandit vreodata ca ti-ai putea achizitiona o casa cu aceeasi suma cu care ti-ai cumpara un apartament? Ei bine, acest vis poate deveni realitate, gratie domurilor geodezice locuibile. Acestea sunt creatia lui Alexandru Dinulescu, un tanar inginer constructor care si-a dorit sa aduca in Romania tehnologia folosita de catre americanii care locuiesc in regiunile afectate de tornade. Probabil ca o sa spui ca Romania nu este o tara cu un astfel de risc climatic, insa beneficiile unei astfel de locuinte sunt evidente: este mai spatioasa, costurile de constructie sunt mai scazute decat in cazul caselor clasice (un dom cu o suprafata de cca 100 mp costa aproximativ 45 000 de euro), constructia ofera mai multa siguranta in cazul cutremurelor, iar cantitatea de lumina din casa este in mod evident generoasa. In plus, daca faci parte din categoria persoanelor ingrijorate de radiatia produsa de betonul din care sunt construite multe dintre locuintele noastre, apeland la o locuinta de tipul domului geodezic, poti scapa de aceasta problema. Motivul il reprezinta faptul ca o casa rotunda de acest tip este construita intr-o proportie considerabila din lemn. Tocmai din acest motiv este adesea mai sigura din punctul de vedere al riscului seismic.

Asadar, daca esti in cautarea unei solutii si vrei sa ai locuinta ta, insa bugetul de care dispui nu iti permite sa iti cumperi o casa, noi iti propunem sa iei in considerare aceasta varianta. 

Acum ca ai vazut in ce consta proiectul casa rotunda si care sunt beneficiile unei asemenea locuinte, iti propunem sa descoperi care sunt avantajele unei locuinte din lemn si sa admiri cateva case de vacanta construite din acelasi material.

Sursa: adelaparvu.com
Sursa foto: Facebook  

Articolul urmator
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Ce fel de casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte subiecte care te-ar putea interesa

    Ploșnițe de pat: cum apar și cum poți scăpa de ele