Idei de amenajare pentru o casă rustică

Idei de amenajare pentru o casă rustică

Redactor Alexa Galgau

Nu există un alt stil de amenajare interioară mai pitoresc și mai primitor decât cel rustic, care ne duce cu gândul la cabane călduroase, unde ne retragem înfrigurați iarna, așteptând să ne încălzim cu un vin fiert în fața șemineului. De altfel, în ultimii ani, stilul rustic a devenit tot mai popular și s-a dezvoltat în paralel cu tendințele minimaliste care au dominat lumea designului interior în ultimul deceniu. De câțiva ani începem să ne întoarcem cu nostalgie la stiluri mai vechi, dar pline de farmec, care ne fac să ne simțim excelent în casele noastre.

Dacă iubești lemnul și tot ce înseamnă material natural, stilul rustic este pentru tine! Iată, așadar, cum să amenajezi o casă rustică!

Casă rustică: reguli de amenajare

Materiale naturale

Stilul rustic este caracterizat în special de folosirea unor materiale naturale, precum lemnul masiv și piatra, pentru a aduce în casă elementele din natură. Aceste materiale sunt folosite pentru mobilă și decorațiuni, dar și în structura arhitecturală a casei rustice. În locul culorilor aprinse și a tapetului texturizat, stilul rustic presupune folosirea lemnului și a pietrei, pentru a da încăperilor viață și personalitate.

       
      

Mobilă veche și solidă

Vei observa că stilul rustic este caracterizat de folosirea unui mobilier foarte solid, care, deși pare vechi, nu arată deloc ca și cum ar fi mai fragil din cauza trecerii timpului. Piesele de mobilier dintr-o casă rustică sunt masive și, de obicei, nu sunt lăcuite sau se folosește lacul mat. Lemn nefinisat complet, rocă exact așa cum se găsește în natură, metal lucrat manual - toate acestea sunt esențiale dacă vrei să îți amenajezi o casă în stil rustic. Pentru că piesele de mobilier sunt atât de mari și de solide, acest stil nu este tocmai potrivit unui spațiu foarte restrâns, pe care ar putea să îl facă să pară foarte înghesuit și sufocant. O casă rustică trebuie neapărat să aibă mese, băncuțe și scaune din lemn nefinisat, iar suprafețele pot fi acoperite cu țesături naturale: lână, pânză, bumbac etc. Dacă dispui de un buget mai generos, investește în blănuri naturale, care se potrivesc de minune în acest decor.

  

 Grinzi din lemn

Un element de design nelipsit dintr-o casă rustică sunt grinzile de lemn, care oferă un șarm aparte încăperilor. Ele sunt folosite pentru a oferi susținere suplimentară tavanului, dar și pentru a încadra ușile și șemineele. Tocmai grinzile de lemn sunt cele care dau acel aspect de cabană confortabilă și primitoare pe care îl cauți la stilul rustic.

Șemineul, de nelipsit într-o casă rustică

Asa cum bine știi, semineul este un element principal al decorului din casa rustică. Cine nu și-ar dori să se încălzească iarna în fața focului din șemineu? Dacă ai casă, poți să investești într-un șemineu clasic, dar și la apartament poate fi montat unul electric. Soluții există pentru orice tip de spațiu! Află de AICI ce șemineu să alegi pentru casa ta!

     

Dacă îți dorești o casă rustică, ține cont de sfaturile noastre și vei avea propria ta cabană primitoare!

Surse foto: pinterest.com

Articolul urmator
Monstera: ghid complet de îngrijire
Monstera: ghid complet de îngrijire
Ce stil de amenajare a casei ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce stil de amenajare a casei ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.