Rețete delicioase
Înapoi la

3 idei pentru un mic dejun englezesc delicios

3 idei pentru un mic dejun englezesc delicios

Redactor Alexa Galgau

Micul dejun englezesc este fara indoiala un deliciu si iti tine de foame foarte multe ore, pentru ca este deosebit de consistent. Iti propunem sa incerci mai multe variatiuni ale retetei clasice, pe care o poti gasi AICI.

Iata 3 idei pentru un mic dejun englezesc care sa iti insenineze ziua!

3 idei pentru un mic dejun englezesc

Mic dejun englezesc usor de facut

Ingrediente:

- 2 carnati;

- 2-3 felii de bacon;

- 2 ciuperci mari;

- 1-2 rosii coapte bine;

- 1 ou mare;

- 1 felie de paine. 

Mod de preparare:

1. Incinge gratarul pe flacara mica, pe doua ochiuri daca este suficient de mare, pentru a fi distribuita uniform caldura. Unge gratarul cu putin ulei de masline.

2. Mai intai, gateste carnatii, punandu-i pe partea cea mai putin fierbinte si lasandu-i sa se patrunda circa 15-20 de minute si intorcandu-i din cand in cand, pana capata un aspect usor rumenit. Dupa 10 minute, da flacara mai tare, pentru a se forma o crusta delicioasa pe carne. Dupa ce gatesti carnatii, poti sa ii tii la cald in cuptor, pana prepari celelalte ingrediente. 

3. Baga cutitul de cateva ori in partea grasa a baconului, apoi pune-l direct pe gratar, lasandu-l sa se gateasca circa 2-3 minute pe fiecare parte. 

4. Curata ciupercile de coaja si taie codita, asezoneaza-le cu sare si piper si stropeste-le cu putin ulei, apoi pune-le pe gratar si lasa-le circa 1-2 minute, inainte de a le intoarce si a le mai lasa cam 3 minute. Nu le misca prea mult cand se gatesc, ca sa nu iasa din ele sucul si sa devina prea moi. 

5. Taie rosiile in jumatati dupa ce le cureti, apoi pune-le cu fata in jos pe gratar timp de 2 minute. Intoarce-le usor pe partea cealalta si asezoneaza-le cu sare si piper. Mai lasa-le pe foc circa 2-3 minute, astfel incat sa fie moi, dar sa nu li se strice forma. 

6. In mod obisnuit, painea pentru micul dejun englezesc se face intr-o tigaie separata, in ulei, folosindu-se de regula paine mai veche, de 2-3 zile. Se lasa la prajit 3 minute pe fiecare parte, pana devine aurie, iar cand se ia de pe foc, se pune pe ea putin unt, pentru aroma. Daca ti se pare prea grasa varianta aceasta, poti pur si simplu sa prajesti painea la prajitor. 

7. Oul se prajeste asa cum o faci in mod obisnuit, cu mentiunea ca si peste el se adauga putin unt, dar atunci cand il gatesti. 

8. Pune toate ingredientele pe un platou cald si savureaza un mic dejun englezesc ca la carte. 

 

Mic dejun englezesc - varianta lui Gordon Ramsay

Ingrediente:

- ulei de masline;

- o ciuperca portabello, curatata;

- 80 g rosii cherry foarte bine coapte;

- sare si piper dupa gust;

- 4 felii de sunca afumata;

- 2 oua mari;

- putin otet alb;

- 2 felii de paine alba, prajita.

Mod de preparare:

1. Incalzeste gratarul cuptorului la maxim si umple pe jumatate o tigaie larga si joasa (ca de clatite) cu apa, aducand-o aproape de punctul de fierbere. Ia tava de la cuptor si tapeteaz-o cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu, stropind-o apoi cu putin ulei. 

2. Taie ciupercile in bucati de marimea dorita de tine si pune-le cu fata in jos in tava. Pune si rosiile alaturi si stropeste-le cu putin ulei de masline, apoi asezoneaza-le cu sare si piper. Pune in tava si feliile de sunca afumata, apoi pune tava sub grill timp de 5 minute, pana cand ciupercile sunt fragede si baconul capata o culoare aurie.

3. Urmeaza sa faci ouale posate. Sparge-le pe amandoua intr-o ceasca sau un castronel. Adauga putin otet in apa din tigaia cu apa clocotinda, apoi creeaza o miscare circulara astfel incat sa se formeze un mic "vartej" in centrul tigaii. Sparge ouale in acest vartej, unul cate unul, apoi da flacara mai mica si lasa-le sa fiarba inabusit. Ouale se poseaza 2 minute, astfel incat albusul sa fie gatit si sa existe o membrana alba deasupra galbenusului, dar acesta sa fie inca lichid. 

4. Pune toate ingredientele pe farfurie si bucura-te de un mic dejun foarte consistent. 

 

Mic dejun englezesc fara carne

Ingrediente:

- ulei de masline;

- 3 carnati vegani;

- 60 g fasole gatita;

- 5 ciuperci mari, taiate felii groase;

- o mana de rosii cherry, intregi;

- putina pudra de curry;

- putin sirop de artar;

- 1 lingurita de margarina;

- 2 oua mari.

Mod de preparare:

1. Prajeste carnatii vegani pana se rumenesc, pe un gratar. Da-i deoparte, adauga ciupercile  si lasa-le sa se inmoaie pe flacara medie. Da-le si pe acestea deoparte, pe o farfurie, apoi adauga rosiile intregi si lasa-le pe gratar pana se inmoaie. Stropeste ciupercile si carnatii cu putin sirop de artar dupa ce sunt gata.

2. Pune fasolea gatita intr-o tigaie, pe foc mic, asezonand-o cu putin curry si putina margarina. 

3. Prajeste ouale sau fa-le posate, ca in reteta anterioara. 

4. Pune toate ingredientele preparate intr-o farfurie, prajeste 1-2 felii de paine integrala si serveste micul dejun englezesc fara carne cu suc de portocale proaspat stors. 

 

Care dintre retetele de mic dejun englezesc de mai sus ti-a facut cu ochiul?

Surse: bbc.co.uk, goodtoknow.co.uk, mouthwateringvegan.com

Articolul urmator
Lapte de caju: beneficii și mod de preparare
Lapte de caju: beneficii și mod de preparare
Alege un mic dejun și îți spunem care e sufletul tău pereche!
Incepe quiz
Alege un mic dejun și îți spunem care e sufletul tău pereche!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.