Rețete delicioase Înapoi la

5 dulciuri dietetice pentru perioada de dupa sarbatori

Joi, 07.01.2016
de Diana Solomon

Pentru ca toata lumea se plange de kilogramele acumulate in perioada sarbatorilor, poti sa le faci o bucurie celor din jur, in special gurmanzilor, cu cateva dulciuri dietetice. Astfel, apetisantele retete nu doar ca vor incanta papilele gustative, ci vor fi si niste gustari usoare, adecvate pentru perioada de dupa sarbatori.

Prin urmare, iata cateva idei de dulciuri dietetice care nu iti vor afecta greutatea.

5 dulciuri dietetice pentru perioada de dupa sarbatori

1. Tort dietetic de ciocolata si ananas


Un blat usor cu un topping dulce de ananas si ciocolata cu putine grasimi este recomandat in cazul in care urmezi o alimentatie dietetica. Iata de ce ai nevoie pentru prepararea acestui deliciu.

Ingrediente:

- 150 g de margarina sau unt dietetic;
- 130 g de zahar; 
- jumatate de lingurita de scortisoara;
- o lingurita si jumatate de praf de copt;
- 2 oua medii;
- 100 g de faina cernuta;
- 3 linguri de pudra de cacao;
- o conserva de ananas in suc propriu;
- 130 g de iaurt natural dietetic;
- o lingura de zahar pudra;
- fulgi de ciocolata (pentru decor).

Metoda de preparare:

1. Unge o tava de tort rotunda (de aproximativ 20 cm) cu margarina si pune pe margini hartie de copt.
2. Incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.
3. Pune margarina, zaharul, scortisoara, praful de copt si ouale intr-un castron mare. Presara faina si pudra de cacao si amesteca toate ingredientele cu ajutorul unui mixer.
4. Adauga compozitia astfel obtinuta in tava si niveleaza.
5. Pune tava la cuptor pentru 25 de minute, pe gratarul din mijloc. Apoi, lasa blatul sa se raceasca la temperatura camerei.
6. Scurge bine bucatile de ananas si pastreaza un sfert din cantitate pentru decor. Restul de ananas pune-l intr-un bol. Adauga iaurtul si zaharul pudra si amesteca totul usor.
7. Dupa ce blatul s-a racit, adauga crema de ananas obtinuta, apoi decoreaza cu bucatile de ananas pe care le-ai pastrat.
8. La final, presara cativa fulgi de ciocolata.

2. Mere coapte cu fructe de padure si nuci



Aceasta reteta este foarte usor de realizat, savuroasa si cu putine calorii deopotriva. Citeste pasii de mai jos pentru a afla cum se prepara acest desert dietetic delicios.

Ingrediente:

- 4 mere fara samburi;
- 2 lingurite de zahar brun;
- 2 lingurite de stafide;
- 25 g de unt;
- o lingurita de scortisoara;
- 200 ml de suc de mere;
- o lingurita de miere;
- 200 g de fructe de padure;
- 50 g de fulgi de migdale.

Metoda de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Decupeaza un capac in mere si elimina cotorul cu samburi.
2. Pune stafidele, zaharul, untul si scortisoara intr-un mixer si amesteca-le pana cand obtii o textura macrogranulara.
3. Umple merele cu aceasta compozitie, apoi adauga-le capacul si aranjeaza-le intr-un vas termorezistent. Toarna peste ele suc de mere.
4. Coace merele pentru 30 de minute sau pana cand devin usor moi. Presara peste ele fulgi de migdale si fructe de padure si serveste-le imediat, cat sunt calde.

3. Mouse de ciocolata cu chilli


Desi majoritatea incearca sa stea departe de dulciurile cu ciocolata, mai ales dupa excesele de sarbatori, iata ca o reteta ca aceasta va spulbere orice grija a kilogramelor in plus.

Ingrediente:

- 75 g de ciocolata neagra rupta in bucati;
- 4 linguri cu varf de pudra de cacao;
- 4 lingurite de apa fierbinte;
- 2 oua medii;
- o lingura de pudra de chilli;
- o lingurita de zahar;
- 12 cirese de marime medie.

Metoda de preparare:

1. Pune bucatile de ciocolata intr-un vas si topeste-le la bain-marie.
2. Amesteca pudra de cacao cu apa fierbinte si adauga compozitia peste ciocolata topita. Lasa recipientul sa se raceasca in mod natural.
3. Bate bine galbenusurile si adauga-le in mixul de ciocolata. Pune din nou recipientul la bain-marie si amesteca usor compozitia. Indeparteaza apoi recipientul de sursa de caldura si presara pudra de chilli. Gusta ca sa iti dai seama daca e cazul sa mai adaugi ceva.
4. Bate albusurile pana cand acestea formeaza o spuma tare, apoi adauga zaharul si amesteca din nou, astfel incat sa obtii un mix usor lucios. Adauga aceasta compozitie in mixul de ciocolata si amesteca bine cu ajutorul unei palete.
5. La final, toarna crema obtinuta in pahare mici si orneaza cu cirese.

4. Rulada dietetica de bezea cu lamaie

 

Afla cum poti pregati o rulada dietetica pe care o poti servi ca desert familiei. Cu ajutorul iaurtului grecesc si a unui amestec cu suc lamaie, unt si oua vei reusi sa faci o surpriza placuta tuturor, mai ales celor care inca isi mai calculeaza caloriile, ingrijorati de „escapadele” in bucatarie din perioada sarbatorilor.

Ingrediente:

- 3 oua;
- 175 g de zahar;
- o lingura de malai;
- 2 lingurite de zahar pudra;
- 300 g de iaurt dietetic grecesc cu 0% grasime;
- 3 linguri de lemon curd (crema de lamaie obtinuta prin amestecul in bain marie a sucului de lamaie cu oua, unt si zahar);
- 100 g de zmeura;
- 100 g de afine.

Metoda de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 140 de grade Celsius. Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Pune albusurile intr-un bol mare si mixeaza-le pana cand se intaresc. Adauga zaharul si continua sa amesteci pana cand compozitia capata o textura lucioasa si se intareste.
2. Adauga malaiul, amesteca bine, apoi toarna compozitia in tava si niveleaz-o. Pune totul la cuptor pentru 45 de minute. Atunci cand se raceste, rastoarna bezeaua pe o hartie de copt presarata cu zahar pudra.
3. Amesteca iaurtul cu lemon curd. Intinde amestecul peste bezea si adauga din belsug fructe de padure (zmeura si afine). Acum infasoara bezeaua astfel incat sa obtii o rulada. Serveste acest desert dietetic cu o portie extra de fructe de padure.

5. Sorbet de lamaie

 

Daca vrei sa reduci numarul caloriilor pe care le-ai acumulat in urma consumului unei portii de inghetata, incearca varianta sorbetului. Acesta se numara printre dulciurile dietetice numai bune pentru perioada de dupa sarbatori. In plus, pe langa faptul ca este un desert usor, prepararea acestuia nu dureaza mai mult de un sfert de ora.

Ingrediente:

- 120 g de zahar;
- coaja de la o lamaie;
- sucul a 5 lamai;
- un ou mediu.

Metoda de preparare:

1. Prepara un sirop din zahar, 300 ml de apa si coaja de lamaie, apoi incalzeste-l la o temperatura medie. Continua sa amesteci pana cand zaharul se dizolva complet.
2. Stoarce lamaile si toarna sucul in siropul racit.
3. Amesteca bine, apoi gusta pentru a te asigura ca mixul este pe placul tau.
4. Adauga compozitia intr-un recipient pe care il depozitezi in congelator.
5. Din ora in ora, amesteca in mixul de lamaie pentru a te asigura ca nu va forma cristale de gheata.
6. Pune repede recipientul la loc in congelator si repeta aceasta operatiune de sase-sapte ori.
7. Atunci cand compozitia este gata, bate albusurile si adauga-le treptat in amestec. Incearca sa nu amesteci prea mult, pentru a nu iesi aerul.
8. Pune din nou recipientul in congelator si lasa-l pana in momentul in care compozitia devine solida.

Pe care dintre cele 5 retete de dulciuri dietetice pentru perioada de dupa sarbatori ai vrea sa o incerci?

Surse foto: goodtoknow.co.uk

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016