Rețete delicioase Înapoi la

5 mancaruri cu putine calorii pe care sa le prepari dupa sarbatori

Luni, 11.01.2016
de Nicoleta Soare
Fiindca au trecut sarbatorile de iarna si zilele de rasfat culinar, e timpul sa revii la mancaruri cu putine calorii, usoare, care iti vor ajuta organismul sa isi recapete silueta dorita.

Iata 5 mancaruri cu putine calorii pe care sa le prepari dupa sarbatori:

1. Salata Tabbouleh

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- o legatura de patrunjel;
- cateva frunze de menta proaspata;
- o ceapa rosie mica;
- 2 rosii;
- suc de lamaie;
- 2 linguri de couscous;
- 6 linguri de apa fierbinte;
- 2 linguri de ulei de masline;
- sare, piper.  

  

Preparare:

1. Spala patrunjelul si menta si lasa-le sa se scurga bine, apoi toaca-le marunt si asaza-le intr-un castron.
2. Intr-un bol, amesteca couscous-ul cu sare si piper, apoi acopera compozitia cu apa fierbinte. Pune un capac deasupra bolului si lasa-l acoperit timp de 10 minute.
3. Taie ceapa si rosiile in cuburi mici.
4. Amesteca couscous-ul cu patrunjelul, menta, rosiile si ceapa.
5. Stropeste couscous-ul cu zeama de lamaie si ulei de masline, apoi asezoneaza cu sare si piper.

2. Supa crema de rosii

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- un kg de rosii bine coapte; 
- o ceapa;
- 2 catei de usturoi;
- busuioc proaspat;
- sare, piper;
- oregano;
- 2 linguri de ulei de masline.

 

Preparare:

1. Pune rosiile in cuptorul incins si lasa-le sa se coaca pentru aproximativ 25 minute. Dupa ce se raceasc, decojeste-le si mixeaza-le intr-un robot de bucatarie.
2. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si adauga ceapa tocata marunt. Las-o sa se caleasca pret de cateva minute.
3. Adauga cateii de usturoi zdrobiti peste ceapa, apoi toarna rosiile maruntite, o cana de apa si condimentele (sare, piper, oregano). Fierbe totul la foc mediu timp de 30 minute.
4. Inainte cu 10 minute de a inchide focul, pune si busuiocul proaspat. La final mixeaza compozitia cu un blender vertical. Poti consuma supa atat calda, cat si rece.

3. Somon la gratar cu legume

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- un medalion de somon;
- un dovlecel;
- un ardei gras rosu;
- un ardei gras galben;
- o rosie;
- o lingura de ulei de masline;
- zeama de la o lamaie;
- sare;
- piper;
- o lingurita de mustar.

 

Preparare:

1. Spala bine medalionul de peste, apoi tamponeaza-l cu un servetel de hartie, pentru a elimina surplusul de apa.
2. Condimenteaza somonul cu sare si piper, unge-l cu mustar si ulei de masline, apoi pune-l pe gratarul incins. Dupa 10 minute intoarce somonul pe partea cealalta, avand grija sa nu se rupa.
3. Intre timp, spala si curata legumele. Taie dovlecelul si ardeii in fasii lungi, iar rosia in felii. Pune legumele pe gratarul incins si lasa-le cateva minute. Rosiile si dovleceii trebuie intorsi pe cealalta parte o data la trei minute, iar ardeii cam la 7-8 minute.
4. Asaza pe o farfurie somonul si legumele proaspat gatite.

4. Ciuperci umplute cu crema de branza

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 10 ciuperci mari;
- patrunjel si marar proaspat;
- un catel de usturoi;
- sare, piper;
- ulei de masline;
- 2 linguri de crema de branza.

  

Preparare:

1. Curata ciupercile si separa-le coditele, apoi asaza-le intr-o tava si da-le la cuptor pentru 15 minute.
2. Intre timp, toaca marunt coditele, usturoiul, patrunjelul si mararul si amesteca-le cu crema de branza, sarea si piperul.
3. Scoate tava de la cuptor si scurge zeama lasata de ciuperci. Umple ciupercile cu compozitia de mai sus, stropeste-le cu putin ulei de masline si introdu din nou tava in cuptor, pentru inca 10 minute. Se servesc calde.

5. Piept de pui in sos de lamaie

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- un piept de pui dezosat;
- zeama de la o jumatate de lamaie;
- o cana de supa de pui;
- o lingurita de capere in otet;
- un catel de usturoi;
- 2 linguri de ulei de masline;
- sare, piper, boia dulce.   

  

Preparare:

1. Taie pieptul de pui in felii subtiri si bate-l usor, ca pentru snitele. Condimenteaza-l cu sare, piper si boia.
2. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si prajeste pieptul de pui, cate patru minute pe fiecare parte. Scoate-l pe o farfurie si acopera ca sa ramana cald.
3. Pune in tigaie usturoiul strivit, caperele, supa de pui si zeama de lamaie. Condimenteaza cu sare si piper si lasa sosul sa fiarba timp de 15 minute, amestecand din timp in timp.
4. Asaza carnea pe farfurie si toarna deasupra sosul de lamaie. Se poate servi cu o salata verde.

Acum, fiindca ai la dispozitie 5 retete de mancaruri cu putine calorii pe care sa le prepari dupa sarbatori, iti propun sa te bucuri de gustul lor, fara sa iti faci griji pentru silueta ta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.0 (7)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016