Rețete delicioase Înapoi la

6 retete rapide cu spanac congelat

Joi, 24.03.2016
de Cristina Babii

Daca ai cel putin un pachet de spanac congelat in congelator, pe care il tii acolo de ceva vreme, e timpul sa bucuri de el. Iti propunem 6 retete foarte gustoase pe care sa le pregatesti intr-un timp foarte scurt, ca sa te bucuri de toate beneficiile acestui superaliment.

Smoothie cu spanac congelat

 

Un smoothie foarte sanatos trebuie sa aiba nuante de verde. O mana de spanac congelat este tot ce iti trebuie ca sa cresti aportul nutritiv al paharului tau plin de energie. Indiferent ce bunatati preferi sa folosesti la smoothie, adauga si cateva frunze de spanac de la congelator. Si daca nu ai mai folosit pana acum secretul lui Popeye la prepararea smoothie-ului, iata ce reteta iti propunem noi:

- o jumatate de mango;

- 100 grame de spanac congelat (ai grija sa il decongelezi inainte);

- o lingurita de ghimbir proaspat dat prin razatoare;

- o lingura de menta verde;

- o ceasca de lapte de cocos.

Amesteca-le pe toate cu ajutorul blenderului si bucura-te de o „infuzie” de sanatate si energie!

Lasagna vegetariana

 

Un fel de mancare special, deloc complex, care are in prim-plan spanacul congelat, este lasagna vegetariana. Pentru ca este foarte usor de preparat si este gata cat ai zice „lasagna”, poate fi o varianta grozava pentru un mic dejun sanatos si copios.

Iata de ce ai nevoie:

- 450 grame de spanac congelat;

- 100 grame de branza ricotta;

- sos de rosii facut in casa;

- 200 grame paste;

- bucatele de dovlecei, ciuperci si orice alte legume preferi;

- 3, 4 felii de mozzarella;

- sare si piper.

Iti dozezi cantitatile in functie de necesitate si de cate persoane vei avea la masa. Oricum, rezultatul final va fi atat de delicios, incat vei avea multe mese la care il vei servi.

Mod de preparare:

Lasa spanacul la dezghetat, stoarce-l bine si presara sare si piper dupa gust. Acopera fundul unei oale cu cateva linguri de sos de rosii, apoi asaza un strat generos de paste. Urmatorul strat va fi compus din branza ricotta si spanac, amestecate in prealabil intr-un bol. Acopera totul cu inca un strat subtirel de paste, toarna sos de rosii, monteaza legumele tale preferate, mai toarna putin sos si apoi, ca o patura, asaza inca un strat de paste. 

Incununeaza rezultatul cu cateva linguri din amestecul de spanac si ricotta, inca un strat de paste si, ca o cireasa de pe tort, mozzarella data pe razatoare. Gateste la foc mic, pentru aproximativ doua ore.

Ciuperci umplute cu spanac congelat

 

Niste aperitive grozave, ciupercile umplute cu spanac vor fi gata in doar o jumatate de ora.

Ai nevoie de:

- 12-15 ciuperci medii;

- spanac decongelat, bine stors;

- pesmet;

- 60 grame de cascaval ras;

- un ou;

- cimbru, sare si piper.

Mod de preparare:

Pregateste si spala ciupercile, separa-le de tulpina (nu vei avea nevoie de ea), apoi asaza-le intr-o tava „imbracata” cu hartie de copt, unsa cu un strat foarte subtire de unt. Toaca spanacul marunt si amesteca-l, intr-un bol separat, cu cateva linguri de pesmet, cascavalul ras, cimbru, sare si piper dupa gust. Bate bine oul intr-un alt recipient si toarna-l peste spanac, amestecand pana cand toate ingredientele sunt bine combinate.

Umple ciupercile cu acest amestec, apoi da totul la cuptorul preincalzit la 175 de grade, pentru 25 de minute, pana cand observi ca legumele devin moi.

Poti vedea si reteta noastra de mancare de ciuperci de smantana, la fel de delicioasa!

Risotto cu spanac

 

In pofida denumirii pretentioase, risotto este un preparat italienesc care are ca ingredient principal orezul Arborio. Acesta este foarte bogat in amidon, asadar devine extrem de cremos cand este gatit. Ca sa iti iasa un risotto cu spanac congelat ca la carte, ai nevoie de:

- 350 grame orez Arborio;

- 225 grame spanac dezghetat, bine stors;

- 2 linguri de ulei de masline;

- o lingura de margarina;

- o ceapa taiata marunt;

- o jumatate de legatura de patrunjel tocat marunt;

- un catel de usturoi zdrobit;

- o jumatate de pahar de vin alb sec;

- 3-4 linguri parmezan ras;

- sare si piper.

Mod de preparare:

Pune uleiul de masline si untul la incins intr-o oala, la flacara medie. Cand incep sa sfaraie, adauga ceapa, usturoiul si patrunjelul. Lasa-le la sotat 10 minute, dar ai grija sa nu capete o culoare aramie. Cand observi ca legumele au devenit suficient de moi, adauga orezul.

Amesteca incontinuu 1-2 minute, apoi toarna vinul. Cand boabele de orez au absorbit aproape in totalitate lichidul, adauga un pahar de apa, amestecand incontinuu. In aproximativ 20 de minute orezul ar trebui sa fie gata. Daca simti nevoia sa il mai lasi pe foc, adauga inca putina apa si mai lasa la fiert. La sfarsit, adauga spanacul si mai lasa cateva minute pe foc. Dupa ce ai luat oala de pe foc, vei avea nevoie de o lingura de margarina si putin parmezan pentru extra-gust.

Omleta cu spanac

 

Una dintre cele mai gustoase si sanatoase variante pentru micul dejun, omleta cu spanac va deveni preferata ta. Nu trebuie decat sa pregatesti 150,-200 grame de spanac dezghetat, sa il storci si sa il toci marunt, apoi sa il amesteci cu 2-3 linguri de branza feta, cheddar sau gouda. Asezoneaza cu sare si piper.

Pentru o singura portie, bate doua oua intr-un bol si pune o tigaie la incins cu doua cuburi de unt. Cand observi ca untul s-a topit, adauga oule. Dupa cateva minute, toarna si amestecul de spanac si branza. Cu ajutorul unei spatule, intoarce omleta astfel incat sa formezi un plic inchis. Mai lasa putin pe foc, pana cand se topeste branza.

Crema de spanac cu crutoane

 

O idee absolut grozava pentru o cina usoara! Iata cat de usor este sa faci crema de spanac cu crutoane!

Taie cateva felii de paine in cubulete, „tavaleste-le” in putin unt si presara sare, pudra de usturoi si piper; pune-le intr-o tava si da-le la cuptor (175 de grade), pana capata o culoare aurie.

Intre timp, stoarce bine 450 grame de spanac decongelat, marunteste-l si pune-l la sotat in unt cu o lingura de ceapa tocata. Stoarce cateva picaturi de zeama dintr-o lamaie proaspata si adauga sare si piper. Ia tigaia de pe foc cand ceapa devine translucida si adauga in amestec cateva linguri de smantana. Daca ti se pare ca spanacul are o consistenta prea groasa, adauga cate o lingura de lapte pana obtii rezultatul pe care il doresti. Serveste totul cu crutoanele preparate anterior, alaturi de piept de pui la gratar sau orice alt tip de carne preferi. 

Tu cum ai gati spanacul congelat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016