Rețete delicioase Înapoi la

8 Retete cu anghinare: cum sa le mananci si sa le prepari

Miercuri, 14.10.2015
de Diana Solomon

Majoritatea personelor cunosc anghinarea mai degraba ca planta medicinala si mai putin ca una dintre vegetalele folosite in bucatarie. Insa, exista numeroase retete cu anghinare foarte usor de preparat, care pe langa faptul ca sunt sanatoase, vor aduce un plus de diversitate culinara.

Retete cu anghinare

1. Anghinare inabusita

Ai nevoie doar de cateva anghinare mici pe care trebuie doar sa le pui in tigaie la inabusit. Pe parcurs este necesar sa adaugi putina apa in care ai stors o lamaie pentru a evita ca anghinarea sa capete o culoare maronie.

2. Foietaj cu anghinare si feta

Reteta asta iti da un motiv in plus sa ai mereu in frigider un pachet de aluat pentru foietaj. Nu e nevoie decat sa presari pe aluat anghinare (fie marinata, in conserva, fie deja congelata). Apoi adauga bucati de feta si unge totul cu oua batute in prealabil. Baga totul la cuptor si gata. Simplu si bun, nu?

3. Anghinare pe gratar cu sos de iaurt

Nu ai nevoie de nicio reteta complicata. Trebuie doar sa pui anginarea pe gratar. Vei stii cand e gata atunci cand aceasta va capata niste dungi frumoase maronii (exact ca la carnea pe gratar). Apoi, adauga intr-un bol putin iaurt, care va fi un sos numai bun pentru acest fel usor de preparat, sau prepara unul cu usturoi sau lime, de aici sau aici .

4. Tocanita de pui cu anghinare si morcov

Prepara tocanita de pui asa cum o faci de obicei sau ca aici . La final, pentru un gust desavarsit si un plating ce-ti va lasa gura apa, adauga anghinarea inabusita cu lamaie si morcovi. Simplu ca buna-ziua!

5. Fel cald cu anghinare

Incalzeste cuptorul. Taie anginarea (poate sa fie si congelata) si adauga o mana de busuioc proaspat tocat. Pune tot continutul intr-o forma de copt, tapeaza cu parmezan si orice alte condimente doresti (usturoi granulat, oregano). Lasa totul in cuptor timp de 30 de minute. La final poti sa mai adaugi putin busuioc. Se serveste cu felii de paine prajita pe care se pun cateva picaturi de ulei.

6. Salata cu anghinare, telina si parmezan

Adauga trei linguri de ulei de masline si trei linguri de zeama de lamaie intr-un bol. Pentru un dressing reusit adauga sare si piper. Desfa frunzele anghinarei pana ajungi la mijloc. Taie apoi miezul ramas in felii foarte subtiri, apoi adauga-le in bol si amesteca. Adauga telina data pe razatoare, iar dupa gust, mai poti adauga sare si piper. Transfera totul intr-un vas apoi orneaza cu parmezan.

7. Oua la cuptor cu anghinare, cartofi si capere

Incalzeste o tigaie si adauga trei linguri de ulei de masline extra-virgin. Adauga ceapa taiata, pieper rosu proaspat macinat, sare, cimbru si amesteca pana cand ceapa va capata o nuanta maro-aurie. Adauga capatanile de anghinare si cativa catei de usturoi zdrobiti.

Mai pune cateva rosii din conserva si lasa continutul la foc mic timp de 15 minute pentru ca aromele sa patrunda in toate ingredientele.

Intre timp, fierbe cartofii cu putina sare intr-un vas timp de 8 minute. Adauga cartofi fierti si caperele in sosul de rosii cu anghinare. Pune capacul si lasa pe foc mic timp de 5 minute. Optional, mai poti adauga sare si piper dupa gust.

Intre timp incalzeste cuptorul. Transfera continutul din tigaie intr-un vas de sticla termorezistent. Cu ajutorul unei cozi de lingura, fa cateva spatii in sosul cu anghinare pentru a adauga ouale. Pune totul la cutor pana cand observi ca ouale sunt gata (maxim 15 minute). La final, presara parmezan pe deasupra.

8. Anghinare prajita cu sos de verdeturi

Pentru sos este necesar sa amesteci arpagicul taiat marunt, cu telina, 2 fileuri de anchoa si 2 lingurite de otet alb cu tarhon. Adauga jumatate de cana de crème Fraiche si amesteca pana ai un continut cremos si omogen. Adauga sare si piper dupa gust.

Pentru a praji anghinarea, e nevoie sa pregatesti un un bol in care adaugi bere, 2 galbenusuri de ou, 2 linguri de ulei de masline, o lingura de suc de lamaie si putina coaja rasa de lamaie. Amesteca bine.

Intre timp, taie anghinarea pe lung, in mai multe bucati. Acum trebuie doar sa le scufunzi intr-un vas cu apa si zeama de lamaie. Apoi, trece bucatile de anghinare prin amestecul cu ou si bere si pune-le intr-o tigaie incinsa in prealabil. Vei stii ca sunt gata atunci cand vor capata o nuanta aurie (ca la snitele).

Data viitoare cand ramai in pana de idei, incearca oricare din cele 8 retete cu anghinare pentru experiente senzoriale si culinare noi. Pofta buna!

Surse foto: bonappetit.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016