Rețete delicioase
Înapoi la

Afla cum se prepara ceaiul de ghimbir

Afla cum se prepara ceaiul de ghimbir

Cristina Babii

Ghimbirul este unul dintre cele mai sanatoase condimente din lume. Acesta este plin de nutrienti si compusi bioactivi, care au beneficii grozave pentru corpul si creierul tau. Ca sa te bucuri de toate minunile sale, cel mai usor mod este sa il transformi in ceai. Iti prezentam in continuare cum se prepara ceaiul de ghimbir, care te va ajuta sa te bucuri de gustul si beneficiile minunatului condiment.

Beneficiile ghimbirului 

 

Ghimbirul poate fi folosit proaspat, uscat sau sub forma de pudra, dar si sub forma de ulei ori suc. De asemenea, ghimbirul este adesea folosit si in diferite alimente procesate sau chiar in produsele cosmetice. Nu doar ca este un aliat grozav in lupta impotriva kilogramelor - foarte multi nutritionisti recomanda consumul de ghimbir in dieta zilnica -, dar este util si in cazul in care esti insarcinata, deorece poate taia starile de greata specifice acestei perioade. Pe de alta parte, sunt studii care arata ca introducerea ghimbirului in alimentatie poate reduce durerile musculare. 

Ca sa te bucuri de toate aceste beneficii ale ghimbirului, care reprezinta, de fapt, o mica parte din bogatiile pe care acesta le aduce organismului, cel mai usor este sa il consumi sub forma de ceai. Iata la ce reteta ne-am gandit noi!

Cum se prepara ceaiul de ghimbir

 

Ca sa faci un ceai de ghimbir bun, tot ce iti trebuie este ghimbir proaspat si apa filtrata. Restul ingredientelor sunt optionale, insa pot transforma gustul ceaiului. O lingurita de miere de albine si cateva picaturi de suc de lamaie fac un ceai mai delicios. De asemenea, poti aduga si flori de musetel, sa presari putina scortisoara sau sa folosesti tinctura de echinacea - cateva ingrediente optionale care imbunatatesc gustul. Incearca mereu combinatii diferite, dar nu folosi toate ingredientele in acelasi timp! Iata cum se prepara ceaiul de ghimbir foarte usor!

Ai nevoie de:

- ghimbir proaspat, pe care il poti taia felii sau il poti da prin razatoare; a doua varianta este mai des utilizata, pentru ca elibereaza mai bine aroma;

- 200-250 ml de apa fiarta;

- o lingurita de miere de albine;

- 1-2 felii de lamaie.

Nu este nimic complicat in modul de preparare a ceaiului de ghimbir! Tot ce trebuie sa faci este sa indepartezi coaja de pe radacina de ghimbir si sa tai 2-3 felii sau sa dai ghimbirul prin razatoare - orice varianta este buna. Pune radacina la infuzat pentru cateva minute in apa fiarta in prealabil. Daca optezi si pentru musetel, menta sau scortisoara, adauga-le odata cu ghimbirul.

Toarna-ti ceaiul in cana preferata, adauga zeama de lamaie si o lingurita de miere de albine, ca sa ii indulcesti gustul. Amesteca si bucura-te de toate beneficiile ghimbirului intr-o ceasca de ceai!

Acum, ca stii cum se prepara ceaiul de ghimbir, da fuguta in bucatarie si pune apa la fiert! Profita din plin de toate proprietatile ghimbirului consumand un ceai delicios.

Tu ai incercat pana acum ceaiul de ghimbir?

Articolul urmator
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Cum va fi viața ta amoroasă în următorii 3 ani? Răspunde întrebărilor testului și află!
Incepe quiz
Cum va fi viața ta amoroasă în următorii 3 ani? Răspunde întrebărilor testului și află!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.