Rețete delicioase
Înapoi la

ADACP - asociatia dependentelor de aluat de clatite pufoase!

ADACP - asociatia dependentelor de aluat de clatite pufoase!

Edda Bild

Mai in gluma, mai in serios, sigur te-ai trezit uneori complet dependenta de un rasfat culinar pe care il considerai plictisitor pana mai demult... Pentru mine, cea mai noua (re)descoperire pacatos de delicioasa este un savuros aluat de clatite pufoase, pentru un autentic gust american la mic-dejun!

Aluat de clatite pufoase

Ingrediente:

- 2 cani de faina alba, cernuta inainte de masurare
- 2 linguri si jumatate de praf de copt
- 3 linguri de zahar
- o jumatate de lingurita de sare
- 2 oua mari
- o cana si 1/2 sau o cana si 3/4 de lapte
- 2 linguri de unt topit

 Aluat clatitite pufoase
Aluat clatite pufoase

Preparare:

Cerne faina impreuna cu praful de copt, zaharul si sarea. Intr-un vas separat, bate ouale impreuna cu o cana si jumatate de lapte, apoi adauga amestecul de faina pana cand totul devine omogen.

Incorporeaza si untul topit. Daca aluatul de clatite pufoase pare prea gros pentru a fi turnat, mai adauga lapte.

Gateste intr-o tigaie incinsa, unsa bine, folosind cam un sfert de polonic pentru fiecare clatita. Poti pune chiar mai mult daca iti place acea cosistenta tipic americana. Prajeste-le pana cand se usuca putin la margini si capata o culoare aurie, apoi intoarce-le o data.

Oricine poate deveni un expert in aluat: clatite pufoase cu unt, gem sau sirop de artar pentru un inceput de zi demn de un adevarat membru (fireste anonim) al ADACP!

Articolul urmator
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (66)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    meryroz (anonim)
    7 februarie 2012 21:09

    salutare, eu tocmai am facut reteta si am respectat cantitatile de mai sus, doar ca in loc de unt incins am pus ulei...vreau sa spun aca sunt magnifice :D au iesit perfecte.... :d

    Mary (anonim)
    28 aprilie 2011 19:07

    Am incercat .....au iesit superrrr

    Silvia Marinescu (anonim)
    13 septembrie 2010 05:05

    PRAF DE COPT PREA MULT AU UN GUST NU DE CLATITELE NOASTRE ,cred ca sunt necesare mai multe oua/ o sa mai incerc sa nu pun praf de copt ci un ou in plus fata de reteta///

    mariorica
    18 iunie 2010 06:06

    Aluatul pare sa fie bun,nu este cu nimic mai deosebit decit al nostru dar 2,5 linguri de praf de copt mi se pare enorm de mult la cantitatea de compozitie .Fiindca o sa aibe un gust ca nu o sa se poata minca . Poate s-a gresit undeva .Va doresc o zi minunata si binecuvintata de Dumnezeu !