Rețete delicioase
Înapoi la

Crocantul aluat pentru foietaj

Crocantul aluat pentru foietaj

Alexandra Machitescu

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Crocantul aluat pentru foietaj

Caracteristici

Sa pregatim impreuna aluat pentru placinte de orice fel! Aluatul de foietaj este un preparat pe care nu orice gospodina se incumeta sa-l pregateasca. Chiar daca piata este plina de aluat pentru foietaj de-a gata, Diva Hair te invata cum sa ti-l prepari singura! 

Crocant si sanatos: aluat pentru foietaj facut in casa

 Reteta aluat foietaj:
300 gr faina
250 gr unt
un ou
o lingura otet
3 linguri apa
sare

Reteta aluat foietaj

Cum prepari aluat pentru foietaj?

Aluatul 1:
Untul se amesteca bine cu 100 gr de faina pana devine un aluat. Acest aluat se intinde si se lasa la rece.

Aluatul 2:
Restul ingredientelor (faina cu ou, cu otet, apa si sare) se amesteca pana devin omogene. Acest aluat se intinde pana devine o foaie de doua ori mai mare ca primul aluat si se lasa la rece.

Impaturirea:
Aluatul mai mic se pune pe o parte a aluatului mare si se inveleste cu cealalta jumatate. Se impatureste cate 15 cm din fiecare parte pana in mijloc. Se lasa 20 de minute la rece dupa care se pune la copt impreuna cu umplutura dorita.

Aluat pentru foietaj

Foietajul este un preparat complex si foarte satios. Datorita gustului se poate combina atat cu produse sarate cat si cu cele dulci. Indrajneste si prepara acum un aluat pentru foietaj!

Articolul urmator
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (295)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    anca (anonim)
    27 ianuarie 2014 15:03

    da foarte greu aluatul de foietaj deci chiar nu ma incumet sa-l fac ;)))

    Alta Codrut (anonim)
    11 noiembrie 2013 22:10

    Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie,a iesit o catastrofa,dur de puteai sa spargi nuci cu coca ....

    lia (anonim)
    27 mai 2012 13:01

    aceasta reteta este doar o idee despre cum se prepara aluatul foietaj,in primul rand nu are ce sa caute oul,se prepara din 1kg de faina ,o lingurita sare,o lingura otet ,in aluat,se lasa la rece,un pachet de unt de 250 de g se alifiaza pana iese toata apa din el se amesteca cu un pic de faina se face un dreptunghi,celalalt aluat se intinde intr o foaie groasa ,untul se incorporeaza incet cu un sucitor in aceasta foaie,pana ramane un singur aluat ,se imaptureste aducand toate laturile in mijloc,se da la rece jumatate de ora,se intinde iarasi ,iarasi se impatureste,iarasi la rece,aceste operatiuni se repeta de 6 ori,cand intinndeti aluatul,pudrati blatul cu faina,executati operatiunea repede sa nu se topeasca untul,nu l tineti la cald,pregatiti prepatul foarte,rapid,introduceti intotdeauna in cuptorul incins la 220 grade,nu deschideti cuptorul,daca respectati intocmai reteta,o sa aveti un preparat extraordinar!succes!

    Popescu Cristina (anonim)
    1 mai 2012 07:07

    Mi-a iesit ceva groaznic si totul am facut potrivit recetei, dar nu mi-a iesit nici un fel de foietaj........mult stimate gospodine, va sfatui sa evitati receta, sau cel putin sa utilizati mai putin unt.

    ivan iulia (anonim)
    10 octombrie 2010 22:10

    am sa incerc si eu sper sa fie bun...si sa iasa bun.eu am sa il folosesc pt cremes pt ca in franta nu se gasesc foietaje congelate.