Rețete delicioase
Înapoi la

3 aperitive cu cascaval pentru masa de Paste

3 aperitive cu cascaval pentru masa de Paste

Viorica Ghinea, redactor

Aperitivele sunt preparatele care „deschid" orice masa cu caracter festiv, asa ca trebuie sa optezi pentru retete deosebite, potrivite pentru sarbatori. Avem pentru tine trei sugestii simple, gustoase, care impresioneaza prin aspect, in care cascavalul va fi vedeta culinara.

Iata ce aperitive cu cascaval poti sa pregatesti pentru masa de Pasti!

Briose aperitiv cu cascaval si chimen, o reteta simpla si gustoasa

Gustoase si usor de pregatit, aceste aperitive cu cascaval ii vor impresiona pe cei dragi care vor admira platoul de servire, cand nu au fost consumate inca.

Ingrediente: 200 g de cascaval, 200 g de faina, 200 ml de lapte, doua oua, doua linguri de ulei, un plic de praf de copt, o lingura de chimen, putin unt (pentru unsul formelor).

Preparare

Amesteca ouale cu laptele, apoi adauga uleiul si incorporeaza faina in care ai pus si praful de copt. Omogenizeaza compozitia, dupa care adauga doar o jumatate de lingura de seminte de chimen si cascavalul taiat cubulete. Unge formele pentru briose cu unt si presara putina faina sau foloseste hartie speciala pentru ele. Pune doua linguri din compozitia obtinuta in forme si presara restul de chimen pe deasupra. Introdu recipientele in cuptor si lasa-le la foc iute in primele 10 minute, apoi redu temperatura si lasa-le pana se rumenesc. briose cu cascaval si chimen

Checul aperitiv cu sunca si cascaval, un preparat senzational

Vrei sa iti impresionezi invitatii cu niste aperitive cu cascaval deosebite? Atunci incearca o reteta de chec cu sunca si cascaval. Iti garantam ca rezultatul final va fi extrem de apetisant.

Ingrediente: 4 linguri de faina, 200 g de sunca, 200 g de smantana, 4 oua, gogosari, masline verzi, un plic de praf de copt, sare, piper.

Preparare

 

 

Separa galbenusurile de albusuri, amestecandu-le pe primele cu sare. Adauga smantana, faina in care ai pus praful de copt, cascavalul, sunca, gogosarii, maslinele taiate marunt si presara piper. Bate albusurile spuma si toarna-le la final in compozitie. Pune amestecul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si introdu-o in cuptor timp de 20-30 de minute. Verifica din cand in cand preparatul. Acest aperitiv cu cascaval se serveste rece.

 chec cu cascaval si sunca

Rulada cu cascaval, unul dintre cele mai simple aperitive

Uita de clasicele aperitive cu cascaval si incearca ceva ingenios: rulada de cascaval. Vei obtine un preparat de nota zece din doar trei ingrediente.

Ingrediente: 450 g de cascaval, 100 g de sunca feliata, 1-2 gogosari in otet, salata verde (optional).

rulada cu cascaval si sunca

Preparare

Taie cascavalul si topeste-l la bain-marie. Amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Intinde o bucata de folie de aluminiu pe un blat de lemn, apoi una alimentara (dimensiune 20×30). Toarna cascavalul pe folia respectiva si intinde-l sub forma dreptunghiulara, nu mai gros de jumatate de centimetru. Intinde feliile de sunca pe toata suprafata, iar pe margine pune si un rand de fasii de gogosar. Ruleaza rulada de cascaval in folia de aluminiu, strangand-o bine la capete, dupa care pune-o in frigider. Feliaz-o la servire si aranjeaz-o pe un platou festiv.

Pregateste aceste aperitive cu cascaval pentru masa de Paste si acorda atentie prezentarii pe care o realizezi la servire. Modul in care le aranjezi pe platou iti va aduce si mai multe complimente.

Articolul urmator
Idei de mic dejun tradițional românesc
Idei de mic dejun tradițional românesc
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?
Incepe quiz
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.0 (16)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.