Rețete delicioase
Înapoi la

Aperitive festive de Craciun si de Revelion

Aperitive festive de Craciun si de Revelion

Redactor Alexa Galgau

Zilele mult asteptate ale lunii decembrie se apropie cu pasi repezi, insa probabil ca nu mai ai notiunea timpului din cauza treburilor care s-au adunat in aceasta perioada. Dupa lungile sesiuni de shopping si de cautat cadourile perfecte, trebuie sa iti pui la punct un meniu pentru mesele festive care urmeaza la sfarsitul lunii. Nu va fi o misiune usoara, asa ca ia-ti un pix si o hartie si incepe prin a-ti nota preparatele cu care sa dai startul unui festin de neuitat.

Iata sugestiile noastre de aperitive de Craciun si de Revelion, cu care sa iti pecetluiesti definitiv reputatia de bucatareasa desavarsita!

Cele mai bune aperitive de Craciun si Revelion

Lebar

Ce ar fi masa de Craciun fara un lebar facut ca la carte? Acest aperitiv traditional romanesc nu este foarte usor de preparat, insa noi iti garantam ca merita efortul. Pentru ca porcul este vedeta in aceasta luna a anului, vei avea nevoie de maruntaiele acestui animal si de alte cateva ingrediente care ii dau acestui aperitiv festiv o savoare aparte.

Citeste aici o reteta simplificata de lebar!

 

 

Oua umplute cu ciuperci

Indiferent de ocazie, ouale umplute au fost si vor ramane un aperitiv festiv pe placul tuturor. Ele pot fi umplute cu atatea bunatati, incat nu te vei putea satura sa incerci tot felul de retete delicioase de umpluturi. Ouale umplute cu ciuperci sunt un aperitiv perfect atat pentru Craciun, cat si pentru Revelion.

Afla de aici reteta!

Salata de boeuf

Cu orice ocazie speciala, indeosebi de sarbatori, salata de boeuf este un aperitiv nelipsit de pe mesele romanilor de pretutindeni. Masa de Craciun sau cea de Revelion nu ar mai fi la fel, daca nu ati putea savura si acest deliciu culinar din legume.

Descopera aici reteta, gata cat ai bate din palme!

Salata de icre

Salata de icre este o alta specialitate care merge ca aperitiv la orice masa festiva. Nu te grabi atunci cand o prepari, deoarece o poti strica daca nu ai grija cum torni uleiul. Incearca aceasta reteta si nu vei da gres!

Ciuperci umplute cu legume

Ca si ouale umplute, ciupercile umplute sunt un preparat foarte versatil, care se potriveste oricarei mese festive. Pentru ca oricum mancarurile traditionale de Craciun si meniul de Revelion sunt pe baza de ingrediente destul de grele, pune pe masa si cateva aperitive usoare, precum ciupercile umplute cu legume.

Iata aici reteta!

Creier pane

Creierul este un organ scump, dar reprezinta o delicatesa. El trebuie consumat in cantitati mici, deoarece pica greu, desi este foarte greu sa te limitezi la doar o bucatica avand in vedere cat de savuros e. Creierul pane este un aperitiv festiv ideal atat pentru Craciun, cat si pentru Revelion si se prepara exact ca si snitelele.

Citeste aici reteta!

Salata de vinete

Probabil ca la mama sau la bunica acasa nu se putea concepe o masa festiva fara a include in meniu si salata de vinete, atat de indragita de toata lumea. Este un aperitiv pe cat de usor de facut, pe atat de gustos. Nu trebuie sa ai experienta in bucatarie pentru a face acest aperitiv care isi va gasi cu usurinta locul pe masa de Craciun sau Revelion.

Afla de aici cum sa faci salata de vinete!

Sparanghel invelit in prosciutto

Iata una dintre cele mai rapide retete de aperitive festive pe care le poti incerca cu ocazia Craciunului sau Revelionului. Cele doua ingrediente sunt suficient de pretentioase pentru a nu fi nevoie de altele suplimentare. Prajeste sparanghelul timp de 12 minute, apoi inveleste-l in prosciutto si ai obtinut un aperitiv potrivit si pentru cei mai pretentiosi gurmanzi. 

Bulete de branza in trei feluri

Probabil stii deja reteta de bulete, iar noi iti propunem o variatiune delicioasa a acesteia: bulete din trei feluri de branza (de capra, cheddar si Roquefort). Iti suna apetisant? Iata aici reteta!

Acadele de branza de capra cu verdeturi

Intotdeauna sunt mai interesante preparatele care induc in eroare prin aspect si surprind prin gustul neasteptat. Acesta este si cazul acadelelor din branza, care arata ca un fel de desert, dar sunt de fapt un aperitiv care nu poate fi uitat cu usurinta. Citeste reteta aici !

Sushi

Daca esti o fire nonconformista, care cauta sa iasa din tipare cu orice ocazie, atunci iti propunem sa incerci un aperitiv festiv pentru Craciun si Revelion, cu totul si cu totul original: sushi. In vreme ce toata lumea se asteapta sa gaseasca pe masa salata de boeuf si diferitele produse din porc, tu vei veni cu ceva nou si delicios, care va aduce traditia orientala in farfuriile invitatilor. Reteta o gasesti aici !

Somon afumat

Aperitivele cu somon afumat sunt rafinate si le prepari rapid, ceea ce este un mare avantaj in aceasta perioada atat de aglomerata. Poti sa optezi pentru un aperitiv festiv din somon afumat si branza, pentru rulouri din paine cu somon sau pentru o gustare cu somon afumat si avocado. Iata aici retetele pentru toate cele trei variante delicioase!

La masa de Craciun si de Revelion avem ocazia sa ne asezam alaturi de cei dragi si sa ne umplem de voie buna. Pentru ca aperitivele festive sunt cele care dau startul festinului, trebuie sa te asiguri ca sunt deosebit de savuroase.

Articolul urmator
Piper verde: beneficii și proprietăți
Piper verde: beneficii și proprietăți
Cu cine te vei săruta la miezul nopții, de Revelion?
Incepe quiz
Cu cine te vei săruta la miezul nopții, de Revelion?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (25)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.