Rețete delicioase Înapoi la

Cele mai rapide și gustoase rețete de aperitive pentru Revelionul 2017

Joi, 29.12.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Rețete la tigaie
Cele mai rapide și gustoase rețete de aperitive pentru Revelionul 2017

Caracteristici

Aperitivele sunt adesea cele mai importante la o masă, deoarece sunt primele din care gustăm atunci când suntem hămesiți. De aceea, o metodă sigură de a-i impresiona pe musafiri este să faci câteva aperitive de neuitat, care să îi facă să se lingă pe degete! De Revelion poate că nu mâncăm la fel de mult ca de Crăciun, dar tot este important să avem pe masă câteva bunătăți cu care ne delectăm, ca să nu bem șampanie pe stomacul gol!

Iată care sunt cele mai rapide și delicioase aperitive pentru Revelionul 2017 pe care să le încerci neapărat anul acesta!

Aperitive pentru Revelionul 2017

Ouă cu maioneză

Ingrediente (6 porții):

  • 6 ouă;
  • 1/2 linguriță de pudră de paprika;
  • 2 linguri de maioneză;
  • 1/2 linguriță de pudră de muștar.

Mod de preparare: pune ouăle într-un ibric cu apă cu sare și fierbe-le până devin tari, circa 10-15 minute. Pune-le în apă rece imediat, ca să poți dezlipi cu ușurință coaja. Taie ouăle în jumătăți, scoate gălbenușurile și amestecă-le într-un castron împreună cu restul ingredientelor, apoi pune imediat crema în fiecare ou, cu o lingură sau cu un poș. Aperitivul acesta se servește rece și este mai bun după câteva ore de stat la frigider.

Pâine cu usturoi și mozzarella

Ingrediente (10 porții):

  • 500 g pâinte italiană sau baghetă;
  • 5 linguri de unt topit;
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin;
  • 3 căței de usturoi zdrobiți;
  • 1 linguriță de oregano uscat;
  • sare și piper după gust;
  • 200 g mozzarella rasă.

Mod de preparare: preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie pâinea în felii de 2-3 cm grosime. Amestecă într-un castronel untul, uleiul de măsline, usturoiul, oregano și condimentele, apoi distribuie uniform acest mix pe suprafața fiecărei felii de pâine. Aranjează feliile pe o hârtie de copt, într-o tavă, apoi pune-le la cuptor 5 minute, până se rumenesc ușor. Scoate-le din cuptor, presară mozzarella peste ele și mai pune-le încă 2-3 minute la cuptor, până aceasta începe să se topească. 

Creveți marinați în zeamă de citrice

Ingrediente (6 porții):

  • 120 ml ulei de măsline;
  • o mână de pătrunjel proaspăt tocat;
  • zeama de la 1 lămâie;
  • zeama de la o jumătate de portocală;
  • 3 căței de usturoi zdrobiți;
  • 2 linguri de oregano uscat;
  • 1 linguriță de sare;
  • 1/2 linguriță de piper;
  • 600 g creveți decorticați (cu codiță).

Mod de preparare: amestecă uleiul de măsline, pătrunjelul, zeama de lămâie și de portocală, usturoiul, oregano, sarea și piperul într-un castronel și păstrează o cantitate mică din acest amestec pentru a stropi mai târziu creveții. Pune creveții într-o pungă sigilabilă, toarnă peste ei marinata, sigilează punga și agit-o bine. Lasă creveții la marinat timp de 2 ore, apoi prăjește-i într-o tigaie pe foc mediu, câte 5 minute pe fiecare parte. Poți să îi pui pe masă ca atare sau înfipți în bețe de frigărui.

Încearcă aceste aperitive pentru Revelionul 2017 și vei avea cel mai reușit party! Nu uita de băutură: descoperă cele mai delicioase cocktailuri pentru Revelion!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016