Rețete delicioase
Înapoi la

Cele mai aromate ciuperci gratinate: reteta lui Jamie Oliver

Cele mai aromate ciuperci gratinate: reteta lui Jamie Oliver

Redactor Alexa Galgau

Ciupercile gratinate sunt un aperitiv ideal, pentru ca se fac foarte usor si sunt deosebit de gustoase. Pot fi servite pe paine ciabatta rumenita la cuptor sau ca atare, inainte de felul principal. Din punct de vedere caloric, nu sunt chiar o alegere dietetica, mai ales daca nu te zgarcesti la ingrediente si vrei sa le faci cat mai bune. Dar, avand in vedere ca nu o sa mananci zilnic ciuperci preparate astfel, noi credem ca merita sa te rasfeti cu reteta de mai jos, propusa de indragitul bucatar Jamie Oliver!

Ciuperci gratinate a la Jamie Oliver

Timp de preparare si gatire: 45 de minute

Dificultatea retetei: redusa

Portii: 4

Calorii pe portie: 349 (14 g carbohidrati, 22 g grasimi, 20 g proteine)

Ingrediente:

- 8 ciuperci champignon mari;

- o legatura de ceapa verde, curatata si taiata fin;

- 1 catel de usturoi, zdrobit;

- cateva fire de cimbru proaspat;

- 250 g branza Taleggio, taiata felii foarte subtiri;

- 2 felii groase de paine facuta firimituri;

- cateva fire de patrunjel proaspat, taiat marunt;

- 4 maini de rucola spalata bine;

- zeama de la o lamaie;

- ulei de masline extravirgin.

Mod de preparare: preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie codita fiecarei ciuperci, apoi pune ciupercile pe o tava tapetata cu hartie de copt. In fiecare ciuperca pune ceapa verde, putin usturoi si cimbru. Apoi, deasupra, pune felii din branza Taleggio. Presara deasupra firimiturile de paine si patrunjelul si pune ciupercile la cuptor circa 20 de minute, pana observi ca firimiturile s-au facut aurii. Intre timp, amesteca rucola cu zeama de lamaie si putin ulei de masline. Serveste ciupercile peste aceasta salata simpla - gustul este absolut divin!

Pofta buna!

Reteta de ciuperci gratinate pe care am invatat-o de la Jamie Oliver bifeaza toate caracteristicile unui preparat perfect: simplitate, gust intens si aspect de nota 10!

Articolul urmator
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.