Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Cum prepari o gustare simplă și delicioasă: mini omlete

Marţi, 16.08.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
5-10 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Cum prepari o gustare simplă și delicioasă: mini omlete

Caracteristici

Viața nu ar fi la fel de frumoasă fără gustări, nu-i așa? Deși suntem mereu sfătuite să avem grijă cu ele, ar fi mult mai triste zilele noastre dacă nu am putea să ne sporim buna dispoziție cu niște mici delicii. Și cine spune că nu poți să îți faci singură aceste gustări? Produsele din comerț au mult prea multe adaosuri și îți fac rău pe termen lung, dar cele de casă nu sunt nici pe departe atât de dăunătoare și pot fi la fel de gustoase.

Așadar, rezervă-ți câteva minute pentru o gustare rapidă și delicioasă, de care te vei îndrăgosti: mini omletele!

Mini omlete, o gustare delicioasă

Mini omletele sunt o gustare plină de proteine și alți nutrienți, în funcție de legumele pe care alegi să le pui în ele. Se fac foarte simplu, în tava pentru brioșe, și poți să le iei în geantă, într-o pungă, pentru momentele când te roade stomacul, dar încă nu e timpul pentru masa de prânz sau de seară. Atenție însă: dacă este foarte cald, ele sunt ușor perisabile din cauza oului, așa că nu le ține ore în șir la temperaturi mari.

Ingrediente (6 porții):

  • 4 ouă;
  • 60 ml lapte;
  • o jumătate de linguriță de praf de copt;
  • o jumătate de linguriță de ulei;
  • condimente;
  • cașcaval ras;
  • legume la alegere.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și taie mărunt toate legumele pe care vrei să le pui în omletă.

  2. Ia o tavă pentru brioșe și unge spațiile cu puțin unt, ca să nu se lipească omletele. Dacă vrei, poți să faci mini omletele și în forme de brioșă.

  3. Sparge ouăle, bate-le puțin, adaugă legumele, laptele, praful de copt, uleiul, cașcavalul și condimentele, amestecând din nou, apoi toarnă conținutul în formele de brioșă sau direct în tavă, punând puțin în fiecare, pentru că se mai umflă. Dacă pui prea multă compoziție, e posibil să rămână crudă.

  4. Înainte de a pune mini omletele la cuptor, poți să adaugi peste ele niște mozarella rasă, care se va topi și se va rumeni exact cât trebuie. Pune tava la cuptor circa 20-25 de minute și verifică mini omletele cu o scobitoare, ca să fii sigură că sunt făcute în interior. Scoate-le de la cuptor și lasă-le la răcit 5 minute înainte de a le servi. Dacă nu le mănânci pe toate, poți să le ții la frigider 2-3 zile, într-o pungă vidată, ca să nu „prindă” mirosurile din frigider.

Mini omletele sunt cele mai bune gustări pe care le poți savura atunci când ți-e puțin foame. În plus, ele sunt și sănătoase și nu au prea multe calorii, așa că nu ai de ce să îți faci griji!

Ești înnebunită după omlete? Din fericire, există multe rețete pe care trebuie să le testezi. Încearcă omleta mexicană și omleta cu ciuperci și brânză!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (2)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016