Rețete delicioase Înapoi la

Oua umplute cu pate: aperitivul indragit de toti

Luni, 23.11.2015
de Alexa Galgau

Ouale umplute sunt un aperitiv destul de greu, din cauza ca sunt foarte consistente, dar fara indoiala ca sunt absolut delicioase. Problema nu este sa le faci, ci sa te opresti din mancat odata ce le-ai pus pe masa! Exista atatea si atatea variante de oua umplute, insa probabil cele mai populare sunt acelea umplute cu pate de ficat. Sunt un aperitiv clasic de care nu ne mai saturam!

Afla cum sa prepari oua umplute cu pate - este mult mai simplu decat crezi!

Oua umplute cu pate

Desi este foarte simplu sa mergi la magazin si sa cumperi un pate bun pe care sa il folosesti pentru aceasta reteta, noi iti dam si reteta de pate de casa, in cazul in care vrei sa il pregatesti chiar tu, astfel incat sa ai control asupra ingredientelor. Stii prea bine ca produsele din magazine au un gust excelent, dar sunt si pline de conservanti si arome.

Pentru pateul de ficat, ai nevoie de:

- un ficat (de pasare, de porc, de vitel) de 300 g;

- lapte;

- 2 galbenusuri;

- 100 g unt proaspat;

- 1 lingura de unt topit.

Mod de preparare:

1. Spala ficatul si curata-l cu grija, ca sa nu mai ramana urme de fiere, pentru ca aceasta poate sa dea un gust amar pateului. Daca vrei ca pateul sa fie alb, poti sa tii ficatul cateva ore in lapte. 

2. Pune apa cu sare la fiert, iar atunci cand da in clocot, pune si ficatul in ea si lasa-l sa fiarba circa 10 minute. Verificarea o faci cu o furculita infipta in partea groasa a ficatului: este gata atunci cand nu iese sange din el. Ficatul trebuie lasat la racit in apa in care a fiert. 

3. Cand e rece ficatul, taie 2-3 felii din mijloc (acestea vor ramane intregi in pateu). Restul de ficat se da prin sita, alaturi de doua galbenusuri rascoapte. Pasta rezultata se pune intr-un castron si se freaca cu untul pana se alifiaza. Adauga feliile de pate taiate marunt la crema si esti gata!

Acum, pentru oule umplute cu pate de ficat, nu mai trebuie sa faci mare lucru. Fierbe ouale tari, decojeste-le, taie-le in jumatati, scoate galbenusul si marunteste-l, amestecandu-l cu o lingura de ficat si putin patrunjel. Pune mixul in jumatatea de ou. Dupa ce termini toate ouale, pune-le pe un platou ornat cu frunze de salata verde. Mai poti prepara un sos de iaurt pentru aceste oua umplute sau le poti lasa ca atare, pentru ca sunt destul de gustoase si fara. 

Desigur, dupa cum am spus, nu trebuie neaparat sa prepari tu pateul in casa. Daca folosesti un pateu din comert, amesteca-l totusi cu putin unt inainte de a face mixul cu galbenus, pentru a obtine o crema foarte fina. 

Pofta buna!

Data viitoare cand ai o masa festiva, nu uita de aceasta reteta de oua umplute cu pate, pentru ca mergi la sigur cu ea!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016