Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Pasta de jumari: rasfata-ti papilele gustative cu acest aperitiv de sezon!

Luni, 23.11.2015
de Alexa Galgau

Poate ca una dintre bucuriile marunte ale sezonului rece si ale sarbatorilor este tocmai mancarea delicioasa de care avem parte doar in aceasta perioada a anului. Alaturi de sorici, carnati de casa, toba, lebar si alte bunatati, iarna nu ar fi la fel fara minunatele jumari de porc, pe care numai o persoana cu vointa de fier ar putea sa refuze sa le manance.

Jumarile nu se consuma doar ca atare, ci pot fi ingredientul principal in pasta de jumari, un deliciu cu o textura unica si un gust pe masura! Iata reteta!

Cum sa faci pasta de jumari

Pasta de jumari nu este un aperitiv dietetic, dar din cand in cand oricine merita sa isi faca o placere. Acum, iarna, ai ocazia sa iti faci o gramada de pofte pe care in restul anului nu prea le poti implini. Pentru a face o pasta delicioasa de jumari, vei invata, mai intai, sa faci jumarile din grasime de porc.

 

Cum se fac jumarile:

1. Grasimea de porc se taie in cubulete medii si se pune intr-o tigaie, pe foc mediu. Se adauga peste cubulete apa, astfel incat sa nu se lipeasca de vas (apa se va evapora).  Se mai adauga doua linguri de sare si se lasa sa se friga circa o ora.

2. Se scot jumarile din untura, se pun intr-o stecuratoare si se preseaza usor pentru a scoate surplusul de grasime din ele. 

3. Se pun intr-un vas si se mai adauga sare dupa gust si, eventual, putin praf de chilli, pentru un gust mai picant. 

Acum ca ai jumarile, nu-ti mai ramane decat sa faci pasta din jumari. Vei avea nevoie de:

- 300 g jumari;

- un ou fiert;

- 1 ceapa;

- usturoi;

- sare, piper, boia dupa gust. 

Pentru a face pasta de jumari, nu trebuie decat sa pui ingredientele de mai sus intr-un blender si sa le mixezi pana obtii crema. Daca nu ai blender, poti sa le dai prin masina de tocat. Dupa ce ai preparat-o, pasta se pune intr-un borcan si se tine la frigider. 

Pasta de jumari se serveste pe paine prajita, la aperitiv, cu putina ceapa si muraturi. Este un preparat delicios, de care, din pacate, nu ar fi indicat sa abuzezi, ci doar sa te bucuri din cand in cand de el. 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (5)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016