Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Pasta de peste, aperitivul perfect pentru orice ocazie

Miercuri, 09.12.2015
de Viorica Ghinea

Pentru persoanele care tin posturile mari de peste an, zilele cu dezlegare la peste reprezinta o ocazie buna de a diversifica meniul. Dar monotonia culinara poate sa intervina si in acest caz, asa ca este bine sa fii pregatita cu retete care nu iti vor insela asteptarile. Printre acestea se numara si pasta de peste, o combinatie gastronomica care iti va rasplati asa cum se cuvine fiecare papila gustativa. Iata de ce ingrediente ai nevoie si care este metoda ei de preparare!

pasta de peste

Ingrediente necesare pentru pasta de peste

- doua conserve de peste (ton ori sardine, pot fi si combinate) in suc propriu ori in ulei (in functie de preferinte);

- suc de lamaie;

- o ceapa de dimensiune medie;

- un castravete murat;

- doua lingurite de mustar ori de maioneza (dupa preferinte);

- cateva fire de marar;

- piper;

- sare.

Cum prepari pasta de peste

Desfa conservele si scurge din ele uleiul ori sucul, in functie de caz, apoi pune continutul lor intr-un bol. Marunteste bine carnea de peste cu ajutorul unei furculite, pana obtii o pasta. Taie ceapa si castravetele murat marunt, de preferat cubulete, dupa care adauga-le peste pasta de peste. Spala si toaca marunt mararul, apoi pune-l peste restul de ingrediente. Amesteca bine pana la omogenizare.

Adauga in bol doua lingurite de mustar dulce ori de maioneza, piper si sare (dupa gust) si stoarce o lamaie peste compozitie. Amesteca din nou preparatul, apoi gusta si observa ce ii mai lipseste. Daca reteta este pe gustul tau, introdu bolul in frigider si serveste preparatul dupa cateva ore. Dupa aceea, serveste pe paine prajita alaturi de masline verzi si oua fierte.

Pasta de peste nu este o solutie salvatoare doar pentru zilele cu dezlegare la peste, ci poate fi servita si cu alte ocazii. Spre exemplu, pentru mesele festive, cand se cere un aspect mai interesant, pune pasta de peste pe un platou mai special si niveleaz-o pana obtii forma dorita. La final, decoreaz-o dupa preferinte cu masline, felii de lamaie si frunze de verdeturi.

Noi ne-am convins ca pasta de peste este preparatul care nu poate fi omis din alimentatie. Incearca si tu aceasta reteta minunata, dar spune-ne daca ai mai incercat si alte combinatii de acest tip.

Descopera AICI si alte preparate din peste, dar si ce garnituri pot fi servite alaturi de acest tip de carne. 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016