Placinta din paine cu sunca si branza
Ingrediente (3 portii):
- o paine mica integrala, frantuzeasca sau italiana, cu seminte sau nuci
- 150 g sunca de curcan sau sunca slaba
- 3 oua mari
- 2 cescute de lapte (300 ml)
- 2 cescute de mozarella
- o lingurita mustar (sau seminte de mustar)
- sare, piper alb, chimen, chili
Mod de preparare:
- o tava de cuptor sau diverse forme de placinta se ung cu putin unt
- painea se taie felii, iar acestea se ung cu unt pe o singura parte
- feliile de paine cu unt se taie cubulete si se aseaza pe fundul tavii pentru cuptor sau a formelor de pudding
- deaspura painii se aseaza feliile de sunca
- se presara branza rasa
- intr-un bol mare se amesteca bine ouale, laptele si condimentele
- se toarna acest amestec peste paine, sunca si branza
- tava (formele) se acopera si se lasa la frigider peste noapte (sau cel putin 4 ore)
- a doua zi va trebui sa incalzesti cuptorul la 350 de grade (treapta a 5-a)
- tava cu amestecul de oua si paine se da la cuptor si se coace timp de 45-50 de minute, pana devine maro-aurie
- Placinta iese foarte usor din tava cand este gata!
- se taie felii si se serveste calda
- se poate asocia minunat cu salata verde, rosii, ardei si alte legume sau chiar cu struguri sau mere
- o poti servi un ceai cald sau un suc de portocale.