Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Reteta de castane coapte - la tigaie sau la cuptor

Vineri, 09.10.2015
de Cristina Tarziu

Pe langa faptul ca sunt delicioase si extrem de versatile in bucatarie, castanele au si o multime de beneficii pentru sanatate: sunt bogate in fibre si ajuta la reducerea nivelului de colesterol, sunt incarcate de minerale, vitamine si grasimi mononesaturate, nu contin gluten, sustin functiile cognitive si sunt benefice in perioadele de stres. Ti-am facut pofta? Nu-ti face griji, nu trebuie sa ajungi in Baia Mare pentru a te delecta cu castane coapte perfect! Iti spunem cum sa le prepari chiar la tine acasa, dar sa obtii aceleasi rezultate grozave!

Castane coapte la cuptor

Cea mai comuna greseala in coacerea castanelor este uscarea lor excesiva. Castanele isi pierd astfel din savoare si capata o textura gumoasa. Pentru a evita acest lucru, castanele trebuie fie pre-fierte (desi aceasta varianta nu este tocmai recomandabila), fie hidratate inainte de gatire si/sau stropite in mod constant pe parcursul procesului de coacere.

  

Pentru castanele coapte la cuptor ai nevoie de:

- Castane comestibile, cate incap intr-o tava.
- Sare, dupa gust. Tine cont doar ca cea mai mare parte din sare va ramane pe coaja, asa ca-ti permiti sa exagerezi un pic.

Mod de preparare:

- Lasa castanele la hidratat intr-un bol cu apa calduta pentru cel putin 20-30 de minute.
- Cresteaza castanele (in forma de cruce, daca doresti, sau doar intr-o singura linie) pentru a se coace mai bine, dar si pentru a evita micile „explozii" care se pot petrece din cauza presiunii acumulate in interior.
- Incinge bine cuptorul.
- Pune castanele intr-o tava, presara sare peste ele si apoi baga-le la cuptor. Daca ai o functie de aburi, este minunat - foloseste-o! Daca nu, va trebui sa stropesti castanele in mod constant cu apa - cam la 5 minute o data.
- Tine-le in cuptor pana sunt gata, apoi lasa-le sa se raceasca pentru cateva minute inainte de a le consuma.
Asta e tot!

Castane coapte la tigaie


Castanele coapte in tigaie ies la fel de gustoase precum cele preparate la cuptor, insa avantajul lor consta in faptul ca tot procesul dureaza mult mai putin.

Ai nevoie de:

- castane comestibile, cat sa incapa intr-o tigaie.
- sare, dupa gust.

Mod de preparare:

Pasii sunt oarecum aceiasi - hidrateaza castanele, cresteaza-le, sareaza-le, apoi pune-le pe foc. Ai grija doar sa le intorci din cand in cand!

Daca in cuptor castanele vor fi gata in aproximativ 45 de minute, in tigaie obtii castane coapte in doar aproximativ 10 minute.

Pofta mare la rontait!

Innebunita dupa castane? Incearca si ACEASTA reteta de chec cu piure de castane si nuci caramelizate!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016