Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta de salata berlineza traditionala si de post

Reteta de salata berlineza traditionala si de post

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
15-30 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Reteta de salata berlineza traditionala si de post

Caracteristici

Daca nu te numeri printre persoanele care tin post in aceasta perioada, poti incerca un preparat rapid, gustos si racoritor. Este vorbe despre salata berlineza traditionala, care poate fi consumata ca fel principal sau ca aperitiv. Vestea buna este ca exista si o varianta pentru vegetarieni sau pentru persoanele care tin post. Asadar, incearca una dintre retetele noastre de salata berlineza si bucura-te de savoarea ei specifica.

Salata berlineza traditionala

Varianta traditionala a salatei berlineze se face cu carne de vita si este un aperitiv delicios si usor de facut.

Ingrediente pentru salata berlineza:

- 500 de grame de carne macra (vita, porc sau pui, dupa preferinte);
- 5 oua;
- 1 ceapa mica;
- 1-2 castraveti murati;
- 2 linguri de maioneza;
- 1 lingura de bulion;
- sare si piper; 
- patrunjel.

Cum sa prepari salata berlineza:

1. Fierbe carnea si las-o sa se raceasca complet. Fierbe ouale, raceste-le in apa rece si decojeste-le.

2. Taie marunt carnea fiarta.

3. Taie ouale cubulete si adauga-le intr-un bol, impreuna cu carnea.

4. Taie ceapa julien (felii subtiri si lungi) si adaug-o peste restul ingredientelor.

5. Taie castravetii cubulete si amesteca cu restul ingredientelor.

6. Adauga maioneza si pasta de tomate, amesteca compozitia foarte bine, apoi potriveste de sare si de piper.

7. Lasa salata cel putin o ora la frigider, pentru ca gusturile sa se intrepatrunda. Orneaz-o cu verdeata si serveste-o ca aperitiv.

Salata berlineza de post

Varianta de post a salatei berlineze este un adevarat deliciu, care demonstreaza ca si mancarurile de post pot fi foarte apetisante si savuroase.

Ingrediente pentru salata berlineza de post:

- 1 kg de cartofi;
- 5-6 castraveti murati mici;
- 1 ceapa medie;
- 1 mar;
- 400 de grame de maioneza de soia; 
- 80 de mililitri de zeama de la castravetii murati;
- o lingurita de zahar;
- sare si piper.

Mod de preparare:

1. Taie ceapa, castravetii si marul in bucati de aceeasi dimensiune.

2. Fierbe cartofii in coaja circa 20-30 de minute, apoi lasa-i la racit si taie-i in cubulete mai mari sau mai mici, in functie de preferinte.

3. Imbina toate ingredientele intr-un vas, in afara de cartofi.

4. Toarna compozitia formata peste cartofi, amestecand foarte usor, pentru a evita sfaramarea acestora.
 
5. Lasa salata la rece peste noapte si mai adauga zeama de la castraveti murati, condimente, zahar sau maioneza daca ti se pare ca gustul nu este suficient de accentuat.

Indiferent daca optezi pentru salata berlineza traditionala, o adevarata sursa de proteine, sau varianta de post, acest preparat este ideal ca aperitiv si ne aduce aminte de minunata salata beouf , pe care o savuram de sarbatori.

Articolul urmator
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce tip de mancare te defineste?
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (21)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.