Rețete delicioase
Înapoi la

Trebuie să încerci aceste aperitive de vară!

Trebuie să încerci aceste aperitive de vară!

Redactor Alexa Galgau

Vara ne aduce pe tarabele din piață și pe rafturile din supermarket o mulțime de bunătăți, așa că trebuie să profităm la maximum de generozitatea ei! Iată câteva aperitive de vară delicioase, numai bune pentru o zi petrecută la un grătar în aer liber!

Cele mai bune aperitive de vară

1. Bruschete cu roșii și cașcaval

Acest aperitiv de vară este ideal pentru a deschide apetitul la o petrecere de vară, eventual la un grătar în grădină. Nimeni nu va refuza să guste din aceste bunătăți cu cașcaval și roșii proaspete, care au o dulceață aparte.

Ingrediente (4 porții):

  • 6 baghete, tăiate felii;
  • 240 g brânză mozzarella proaspătă;
  • roșii cherry tăiate în sferturi;
  • o mână de busuioc proaspăt;
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Între timp, rumenește feliile de baghetă pe un grătar și pune-le deoparte. Într-un castron mare, amestecă brânza mozzarella și roșiile, apoi asezonează totul cu puțin ulei de măsline, sare și piper. Pune mixul pe pâine și introdu bruschetele la cuptor pentru circa 10 minute sau până se topește cașcavalul și devine ușor auriu. Lasă-le la aproximativ 5 minute înainte de a le servi. Presară pe ele puțin busuioc proaspăt și ulei de măsline când le mănânci. 

2. Miniburgeri cu Gorgonzola

Pentru că vara este vremea grătarelor în aer liber, îți prezentăm un aperitiv delicios care va încânta pe absolut toată lumea. Acești burgeri sunt mai speciali decât cei clasici, datorită brânzei delicioase care completează perfect gustul de carne.

Ingrediente (8 porții):

  • 500 g carne tocată de vită;
  • 2 lingurițe de muștar englezesc;
  • un cățel de usturoi zdrobit;
  • un gălbenuș de ou;
  • sare și piper după gust;
  • 80 g brânză gorgonzola picantă;
  • 2 linguri de maioneză;
  • 8 mini-chifle;
  • frunze de salată verde.

Mod de preparare:

1. Amestecă o linguriță de muștar, usturoiul și gălbenușul de ou cu carnea de vită și asezonează după gust, apoi împarte-o în 16 chiftele. Între 2 chiftele pune cam o linguriță de brânză și presează-le bine una de cealaltă, astfel încât să se lipească. Lasă chiftelele la rece cam o jumătate de oră. 

2. După ce s-a răcit carnea, prăjește-o pe un grătar circa 3-4 minute pe fiecare parte. Amestecă apoi maioneza și muștarul rămas, apoi unge fiecare chiflă cu acest mix. Pune carnea între chifle împreună cu salata. La burgeri mai poți adăuga ceapă caramelizată, dacă vrei un gust puțin mai dulceag.

3. Crostini cu pesto de mazăre

Mazărea este foarte dulce, așa că este păcat să nu prepari un aperitiv de vară delicios cu această legumă gustoasă și sănătoasă.

Ingrediente (4-6 persoane):

  • 285 g mazăre decongelată;
  • un cățel de usturoi;
  • 50 g parmezan ras;
  • o linguriță de sare;
  • 5 linguri de ulei de măsline;
  • 8 felii de pâine (baghetă sau ciabatta);
  • 5 linguri de ulei de măsline;
  • 8 roșii cherry tăiate în jumătăți.

Mod de preparare:

1. Pune mazărea, usturoiul, parmezanul și sarea într-un robot de bucătărie și procesează-le până se omogenizează. Apoi, adaugă uleiul de măsline și procesează amestecul la viteză mică, circa 1-2 minute. 

2. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, dă feliile de pâine cu ulei și introdu-le la cuptor pentru circa 4-5 minute, până devin aurii. Pune feliile pe un platou, apoi unge-le cu sosul pesto făcut mai devreme. Adaugă pe deasupra roșiile cherry tăiate și servește-le proaspete.

 4. Rulouri din omletă și broccoli

Broccoli este una dintre cele mai sănătoase legume, fiind plin de antioxidanți și substanțe care luptă cu cancerul. Aceste rulouri făcute din omletă și broccoli se aseamănă puțin cu sushi-ul ca aspect și vor fi apreciate de toți musafirii!

Ingrediente (o porție):

  • puțin unt;
  • 3 buchețele de broccoli (mai micuțe);
  • sare;
  • 2 ouă;
  • ulei;
  • o lingură de zahăr pudră;
  • o lingură de apă;
  • o lingură de sos de soia.

Mod de preparare:

1. Pune untul la topit într-o tigaie, pe foc mediu, apoi adaugă buchețelele de broccoli și adaugă puțină apă fiartă peste ele, doar atât cât să le acopere. Lasă-le să se frăgezească timp de 4 minute, până devin moi, apoi scurge-le și pune-le deoparte.

2. Amestecă ouăle cu zahărul, apa și sosul de soia, adaugă puțin ulei într-o tigaie și gătește omleta până devine mai dură, apoi adaugă buchețelele de broccoli. Folosind o spatulă de silicon, rulează omleta peste ele cât mai strâns, apoi taie rondelele și servește-le alături de sos de soia.

Încearcă aceste aperitive de vară minunate și te vei delecta cu toate aromele specifice acestui sezon bogat!

Află și cum să prepari niște cârnăciori în aluat în formă de purcei!

Surse foto: foodnetwork.co.uk

Articolul urmator
Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi
Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?
Incepe quiz
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.