Rețete delicioase
Înapoi la

Cea mai buna reteta de chiftelute de somon

Cea mai buna reteta de chiftelute de somon

Andreea Gluh, redactor

A trecut Pastele cu mancarurile traditionale, care, de ce sa nu recunoastem, nu de putine ori ne pica greu la stomac, asa ca a venit momentul sa revenim la preparatele mai usoare. Astazi, iti propunem sa incerci chiftelutele de somon. Pe langa un gust deosebit, este stiut faptul ca acest peste este bogat in acizi grasi nesaturati, care iti protejeaza organismul de colesterolul rau, asa ca poti impusca doi iepuri gatind un singur fel de mancare.

Iata cum se prepara chiftelutele de somon!

Cele mai gustoase chiftelute de somon 

Ingredientele de care ai nevoie sunt urmatoarele:

- 500 gr de somon maruntit;

- 2 oua batute;

- 60 gr de pesmet amestecat cu praf de usturoi si cu mirodenii la alegere;

- 60 gr de fulgi de cartofi;

- 1 ceapa tocata;

- 1 catel de usturoi pisat;

- marar tocat;

- 2 linguri de ulei de masline;

- sare si piper dupa gust.

Modalitatea de preparare a chiftelutelor de somon este urmatoarea:

Intr-un bol, amesteca somonul, ouale, usturoiul, fulgii de cartofi, pesmetul cu mirodenii, ceapa, mararul, sarea si piperul, pana cand obtii un amestec omogen. Modeleaza din aceasta chiftelute in forma pregerata (sferice sau plate), apoi incinge uleiul de masline intr-o tigaie. Prajeste chiftelutele cate cinci minute pe fiecare parte, pana cand observi ca s-au rumenit usor.

Pofta buna!

Chiftelutele de somon sunt delicioase, pot fi servite impreuna cu o salata de sezon si vor impresiona cu siguranta musafirii! 

Sursa foto: rgnutritionandwellness.com

Articolul urmator
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Care este cea mai mare calitate a ta?
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.