Rețete delicioase
Înapoi la

Cele mai bune 3 aperitive cu branza de vaci

Cele mai bune 3 aperitive cu branza de vaci

Redactor Alexa Galgau

Branza de vaci este un aliment ideal pentru persoanele care tin la silueta lor, fiind cea mai dietetica varianta de branza de pe piata. In acelasi timp, ea este o importanta sursa de proteine si de calciu, asa ca ar trebui sa o treci pe lista de cumparaturi cu prima ocazie. Daca te temi ca nu prea are un gust atat de intens, nu spune nimeni ca trebuie sa o mananci ca atare, si o poti folosi in niste retete absolut delicioase. 

Iata cele mai bune 3 aperitive cu branza de vaci cu care sa te rasfeti primavara aceasta!

3 aperitive delicioase cu branza de vaci

1. Crema de fasole cu branza de vaci

Ingrediente:

- 200 g de branza de vaci cremoasa;

- 1 lingura de otet de mere;

- 1/2 lingurita de cimbru;

- o conserva de boabe de fasole alba;

- sare si piper dupa gust;

- 2 linguri de ulei de masline extravirgin;

- fulgi de ardei afumati.

Mod de preparare: amesteca branza de vaci, otetul, cimbrul, boabele de fasole, putina sare si piper intr-un blender, pana obtii o pasta cremoasa. Las-o la racit 30 de minute cel putin, apoi, la servire, toarne deasupra uleiul si presara fulgii de ardei. 

2. Ardei rosii umpluti cu branza de vaci, la cuptor

Ingrediente:

- 3 ardei rosii mari;

- 1 lingura de unt sarat;

- 300g de branza de vaci;

- o ceapa taiata marunt;

- o conserva mica de bulion;

- 2 oua mari.

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul la 160 de grade Celsius.

2. Pune pe foc o oala mare cu apa si las-o sa clocoteasca. Taie si curata ardeii rosii de codite si de samburi, apoi fierbe-i putin (circa 10 minute). Pune-i la scurs si tamponeaza-i cu un prosop de hartie pentru a-i usca. 

3. Bate ouale pana capata culoarea lamaii. Amesteca branza de vaci, ceapa, bulionul si ouale batute, apoi asaza ardeii dati cu putin ulei pe o hartie de copt si umple-i cu crema obtinuta. Lasa-i la cuptor timp de 20 de minute, pana se rumenesc.

3. Clatite cu branza de vaci

Ingrediente:

- 100g faina alba;

- 1 lingura de zahar;

- 3/4 lingurita de praf de copt;

- 1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu;

- 150 g branza de vaci slaba (1%);

- 160 ml de lapte;

- albusurile de la 2 oua mari;

- 1/2 lingurita de esenta de vanilie;

- 5 lingurite de ulei vegetal.

Mod de preparare:

1. Intr-un vas mare, amesteca faina (data prin sita inainte), zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu. Adauga apoi branza de vaci, laptele, vanilia si albusurile (prin miscari circulare de sus in jos). 

2. Intr-o tigaie mare, adauga doua lingurite de ulei, lasandu-l sa se incinga pe foc mediu. Toarna aluatul astfel incat sa faci cate trei clatite mai mici in acelasi timp. Lasa-le sa se faca cateva minute, pana apar niste mici bule pe suprafata acestora, apoi intoarce-le si mai lasa-le cateva minute, in functie de cat de rumenite vrei sa fie. Scoate-le pe o farfurie si repeta procesul pana termini aluatul. 

Pofta buna!

Aperitivele cu branza de vaci sunt foarte gustoase si - foarte important - mult mai dietetice decat altele. Tu ce reteta cu branza de vaci preferi?

Articolul urmator
Condimente pentru vin fiert: care sunt cele mai bune variante
Condimente pentru vin fiert: care sunt cele mai bune variante
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.