Rețete delicioase
Înapoi la

Pachetele de primavara

Pachetele de primavara

Viorica Ghinea, redactor

Pachetelele de primavara sunt un aperitiv delicios, crocant si satios, care merita incercat. Desi reteta pare greu de preparat la prima vedere, deoarece contine ingrediente exotice, pe parcurs  iti vei da seama ca totul vine de la sine. Iar rezultatul apetisant te va rasplati pe masura, cu arome si cu gusturi interesante.    

Afla cum poti sa prepari un aperitiv minunat cu aroma asiatica!

Timp de pregatire: 30-40 de minute
Timp de gatire:
30-40 de minute
Timp total:
80 de minute (aproximativ)
Metoda de preparare:
prajire
Dificultatea retetei:
medie
Cantitate:
5-6 portii

pachetele de primavara cu sos

Ingrediente necesare

  • 1 pachet de foi de placinta sau de foi de orez
  • doua fire de ceapa verde
  • 5 frunze de varza chinezeasca
  • 1 morcov
  • o jumatate de telina
  • 1 ardei gras
  • 5 ciuperci negre shiitake
  • 100 g de taietei de orez
  • 50 g muguri de fasole mungo
  • 50 g de bambus (conserva)
  • 2-3 lingurite de sos de soia
  • 1 albus de ou
  • ulei
  • sare
  • piper

Ingrediente pentru sos

  • 50 ml de sos de soia
  • 3 linguri de sos de peste
  • 1 ardei iute
  • o lingura de zahar
  • 2 catei de usturoi
  • o lingura de otet de orez
  • 100 ml de apa calda

Iata cum poti sa prepari pachetele de primavara

1. Ciupercile negre shiitake se pun putin la inmuiat. Intre timp, se pregatesc celelalte legume: varza se taie fideluta, morcovul se curata si se taie bastonase subtiri, ceapa verde se taie in bucati de cativa cm, ciupercile scurse de apa se taie fideluta, iar bambusul se face fasii.

2. Se pune ulei intr-o tigaie si se calesc pe rand toate legumele. Intai ceapa verde, apoi morcovii, varza, ciupercile si spre sfarsit se adauga bambusul si mugurii de fasole. In acest timp, se fierb si taieteii de orez, dupa care se adauga peste legumele calite si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si cu piper, apoi se stropeste totul cu sos de soia si se lasa la racit.

3. Se pregatesc foile de placinta: se intind si se taie in jumatate, apoi se ung marginile cu albusul de ou batut. Se aseaza in coltul unei foi o lingura cu varf de legume calite, se ruleaza pana la jumatate, se impaturesc si marginile, apoi se strang pana se formeaza un pachet.

Pachetelele de primavara se pun la prajit in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti. Se scot pe servetele de hartie, se lasa putin la racit, apoi se servesc cu sos picant. In functie de preferinte, se pot servi si cu sos dulce sau cu orez.

Prepararea sosului picant pentru pachetelele de primavara:

Se spala ardeiul si i se indeparteaza semintele, dupa care se taie marunt. Se pun intr-un bol: sosul de peste, sosul de soia, otetul de orez, usturoiul pisat si zaharul. Se amesteca compozitia pana se topeste zaharul, dupa care se adauga ardeiul iute si apa.

Reteta de pachetele de primavara te va cuceri de la prima incercare si te va convinge sa o incerci cat mai des.

Pofta buna!

Articolul urmator
Idei de mic dejun tradițional românesc
Idei de mic dejun tradițional românesc
Ce cuvânt te definește în această primăvară?
Incepe quiz
Ce cuvânt te definește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.1 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    AGHINITEI MARIA
    1 mai 2013 16:04

    Voi prepara !