Pentru aceasta ciorba poti folosi bucati de peste sau o poti face din cap de peste si cateva bucati de coada. De asemenea, in functie de preferinte poti combina mai multe feluri de peste: crap, caras, somn, stiuca, salau sau chefal. Aceasta ciorba de peste cu orez este, nu numai gustoasa, dar si nutritiva.
Ingrediente pentru ciorba de peste cu orez
- o jumatate de kg de peste, dupa preferinte (somon, crap, stiuca);- o ceapa;
- un morcov;
- un ardei gras rosu;
- o cutie de rosii cubulete;
- o ceasca de orez;
- o cana de bors;
- 2 linguri de ulei de masline;
- sare, piper;
- 2 litri de apa.
Mod de preparare:
• Curata pestele si taie-l in bucati.• Avand in vedere ca pestele fierbe destul de repede, mai intai trebuie sa te ocupi de legume, care trebuie spalate si taiate in cubulete.
• Caleste legumele (ceapa, morcovul si ardeiul) in doua linguri de ulei de masline, timp de 3 minute, apoi adauga cei 2 litri de apa si ceasca de orez. Acopera oala cu un capac si lasa sa fiarba pe foc mic pana sunt aproape fierte.
• Adauga bucatile de peste, rosiile si borsul pe care l-ai fiert inainte si mai lasa ciorba sa fiarba 15 minute.
• Potriveste de sare si piper si serveste cu placere.
Te invit sa incerci aceasta reteta de ciorba de peste cu orez!