Rețete delicioase Înapoi la

Asa prepari o ciorba de peste cu orez!

Luni, 29.02.2016
de Nicoleta Soare
Ciorba de peste cu orez este o reteta simpla, gustoasa, rapida si potrivita atat pentru sezonul rece, cat si pentru cel cald.
Pentru aceasta ciorba poti folosi bucati de peste sau o poti face din cap de peste si cateva bucati de coada. De asemenea, in functie de preferinte poti combina mai multe feluri de peste: crap, caras, somn, stiuca, salau sau chefal. Aceasta ciorba de peste cu orez este, nu numai gustoasa, dar si nutritiva.  

Ingrediente pentru ciorba de peste cu orez

- o jumatate de kg de peste, dupa preferinte (somon, crap, stiuca);

- o ceapa;

- un morcov;

- un ardei gras rosu;

- o cutie de rosii cubulete;

- o ceasca de orez;

- o cana de bors;

- 2 linguri de ulei de masline;

- sare, piper;

- 2 litri de apa.

  

Mod de preparare:

• Curata pestele si taie-l in bucati.

• Avand in vedere ca pestele fierbe destul de repede, mai intai trebuie sa te ocupi de legume, care trebuie spalate si taiate in cubulete.

• Caleste legumele (ceapa, morcovul si ardeiul) in doua linguri de ulei de masline, timp de 3 minute, apoi adauga cei 2 litri de apa si ceasca de orez. Acopera oala cu un capac si lasa sa fiarba pe foc mic pana sunt aproape fierte.

• Adauga bucatile de peste, rosiile si borsul pe care l-ai fiert inainte si mai lasa ciorba sa fiarba 15 minute.

• Potriveste de sare si piper si serveste cu placere.

Te invit sa incerci aceasta reteta de ciorba de peste cu orez!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016