Rețete delicioase
Înapoi la

Cum sa prepari vin de coacaze

Cum sa prepari vin de coacaze

Ioana Dinu

Se spune ca vinul de coacaze se bea inca din Evul Mediu, iar beneficiile sale sunt multiple. De exemplu, reprezinta o sursa naturala de vitamine, poate sa inlature durerile menstruale si sa te ajute sa scapi de raceala si infectii urinare. In plus, vinul de coacaze este leacul natural al diabeticilor si reumaticilor.

Uite cum poti sa iti prepari chiar tu vin de coacaze, pentru a beneficia de toate proprietatile coacazelor si a te rasfata cu un vin bun si care are garantia calitatii produselor facute-n casa.

Ai nevoie de:

1 kg de coacaze
1 kg de miere poliflora
Drojdie de vin (2 g)
2 l de apa

Cum procedezi

Ai sa vezi ca vinul de coacaze este mai usor de preparat decat te asteptai. Primul pas in prepararea acestui deliciu este spalarea fructelor. Ai grija sa nu mai ramana nicio creanga sau frunza.

Pasul urmator este cel mai palpitant: zdrobirea coacazelor. Poti sa faci acest lucru cu o multime de instrumente de bucatarie, de la un pahar din sticla groasa, la facaletul pentru prajituri sau zdrobitorul pe care il folosesti cand prepari piureul, pana la batatorul de snitele. Dupa zdrobire, pune coacazele intr-un vas in care vrei sa fermenteze.

Amesteca apa (fiarta si racita inainte) cu kilogramul de miere si amesteca pana ce se dizolva mierea perfect. Opreste o cana mare din acest amestec, iar restul pune-l peste coacaze. Drojdia de vin se amesteca in cana cu apa si miere oprita, apoi se pune peste amestecul de coacaze.

Mustul tau de coacaze este gata! Bineinteles, trebuie sa il lasi sa fermenteze pentru cel putin 5 zile. In tot acest timp, vasul trebuie sa stea acoperit cu o panza, iar recipientul cu viitorul vin trebuie miscat usor in fiecare zi, pentru a face drojdia sa actioneze si mai activ.

Dupa ce au trecut cele 5 zile de fermentatie, pune vinul de coacaze intr-o damigeana. Nu vei pune tot amestecul, ci doar sucul rezultat din stoarcerea compozitiei preparate cu cateva zile in urma. Ai grija ca damigeana sa fie spalata cu apa si detergent inainte. De asemenea, asigura-te ca vinul de coacaze are loc „sa respire" si lasa-i cel putin trei degete pana la gura damigenei.

Acum nu mai trebuie decat sa dai damigeana in balcon sau la loc mai ascuns, ca nu cumva sa-ti fie pofta de must si sa o deschizi mai devreme. Vinului de coacaze ii trebuie in jur de o luna pentru a fermenta.

Dupa acest timp, este bine sa muti vinul. Daca nu mai ai o alta damigeana, muta-l, provizoriu, in alt vas, pana speli damigeana. Mai lasa-l cateva luni, pentru a obtine o aroma cat mai intensa si a te bucura din plin de proprietatile vinului tau de coacaze. Stii doar ce se spune despre varsta vinului.

Elixir al tineretii in Antichitate, elixir al veseliei si clipelor placute petrecute alaturi de cei dragi astazi. Savureaza cu placere vinul tau de coacaze!

Articolul urmator
Mușchiulet de porc la cuptor: rețeta perfectă pentru orice anotimp
Mușchiulet de porc la cuptor: rețeta perfectă pentru orice anotimp
Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.