Rețete delicioase
Înapoi la

Vinurile AVINCIS, incununate de succes in 2015

Vinurile AVINCIS, incununate de succes in 2015

Eugenia Dinescu, redactor

AVINCIS, simbol al renasterii vinurilor romanesti, incheie anul 2015 cu patru medalii castigate in competitii internationale de vinuri de renume, fapt care confirma atat calitatea, cat si excelenta brandului premium de vin romanesc.



Vinurilor AVINCIS i-au fost acordate o medalie de argint la competitia internationala “Concours Mondial de Bruxelles 2015” si trei medalii de bronz la prestigiosul concurs international de vinuri “Decanter World Wine Awards 2015 (DWWA)”.
In august 2015, vinul alb Feteasca Regala & Pinot Gris 2013 a fost premiat cu medalia de argint la „Concours Mondial de Bruxelles 2015”, considerat drept un „campionat al vinurilor”, la care se inscriu producatori de vinuri de pe cele patru continente. Feteasca Regala & Pinot Gris 2013 este un vin elegant, cu o savoare incantatoare, care a reusit sa incante papilele gustative si inimile juratilor. A fost creat la Crama AVINCIS de pe Domeniul Vila Dobrusa in anul 2011, prin asamblarea a doua soiuri de vita-de-vie cu povesti diferite, dar care se imbina perfect: „o doamna cu sange regal, matura si inteleapta” (Feteasca Regala) si „un domn tanar si jucaus” (Pinot Gris).



AVINCIS a castigat in iunie 2015 trei medalii de bronz pentru vinurile Cramposie Selectionata 2013, Cuvée Andrei - Cabernet Sauvignon 2011 si Feteasca Regala & Pinot Gris 2012 la „Decanter World Wine Awards 2015 (DWWA)”, cea mai mare competitie internationala de vinuri, care, anual, atrage peste 15.000 de participanti.


"Medaliile obtinute sunt o recunoastere a eforturilor noastre de a produce un vin de calitate exceptionala. Tot ceea ce facem la Crama AVINCIS vine din pasiunea de a oferi oamenilor un vin premium. Produse in cantitate limitata, vinurile AVINCIS sunt comparabile cu cele mai rafinate vinuri frantuzesti, fiind mult mai accesibile ca pret pentru consumatorul din Romania.”, a declarat Andreea Micu, owner Crama AVINCIS.
Cramposia este un soi local din Dragasani, care s-a adaptat perfect solului sau de origine.  Cramposia Selectionata 2013 este un vin de culoare galben foarte deschis, cu discrete reflexii verzi, cu un buchet proaspat si expresiv de para si de mar verde. Gustul sau este nuantat cu note citrice, combinate cu o usoara mineralitate.



Cabernet Sauvignon este un soi prezent de mult timp in Romania, care a imbratisat cu gratie si eleganta pamantul din Dragasani. Pentru a gasi savoarea completa a acestui soi, 40% din vinul Cuvée Andrei - Cabernet Sauvignon 2011 este invechit in baricuri de stejar timp de 14 luni. La final, rezulta un vin rubiniu inchis, cu un buchet predominant de coacaze negre, proaspete, cu o nota de stejar si de vanilie.
Feteasca Regala & Pinot Gris 2013 este un asamblaj inedit intre un soi local si un soi favorit pe plan international: 30% Feteasca Regala, fermentata si maturata in baricuri de stejar timp de 9 luni, 70% Pinot Gris, din care 20% este fermentat si maturat 6 luni in baricuri de stejar. Restul vinului este fermentat in cisterne de inox. La final, rezulta un vin auriu deschis, stralucitor, cu un buchet in care se regasesc dulceata florilor albe si a caiselor cu o usoara aroma de vanilie, de piersica si de para condimentata.


AVINCIS este crama lui Valeriu si a Cristianei Stoica, care au decis sa dea o noua viata viei familiei, situata in regiunea dealurilor subcarpatice, la portile manastirilor din nordul Olteniei, in zona Dragasani.
Regiunea, faimoasa pentru viile ei, se dezvolta si din punct de vedere turistic. Astfel, pe Domeniul Vila Dobrusa - Dragasani, pasionatii de vinuri pot vizita noua crama proiectata de arhitectul Alexandru Beldiman, care se remarca prin arhitectura moderna si inedita, pot lua parte la degustari de vinuri si la evenimente exclusiviste.

Articolul urmator
Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi
Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi
Cat succes ai la barbati?
Incepe quiz
Cat succes ai la barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.