Rețete delicioase
Înapoi la

Bomboane cu cacao, dulcele cu care îi răsfeți pe cei dragi

Bomboane cu cacao, dulcele cu care îi răsfeți pe cei dragi

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Fierbere
Bomboane cu cacao, dulcele cu care îi răsfeți pe cei dragi

Caracteristici

Ciocolata este plăcerea vinovată a tuturor, iar pofta de cacao este imposibil de stăvilit, mai ales pentru că suntem înconjurați de atâtea tentații pe rafturile magazinelor. De ce să te lupți cu ea, când poți să îți faci mici bucurii culinare, care să îți facă viața mai frumoasă? Ca să te bucuri de niște bomboane de calitate din comerț, trebuie să cumperi produse cam scumpe, dar, dacă înveți să faci chiar tu, în casă, bomboane cu cacao, vei constata că sunt mult mai bune decât ai fi crezut și, desigur, mult mai sănătoase.

Învață să faci un desert simplu, cu care îți poți răsfăța familia și prietenii!

Bomboane cu cacao: un desert ușor și gustos

Rețeta de bomboane cu cacao pare foarte simplă și, într-adevăr, se face mai ușor decât alte rețete cu ciocolată, dar trebuie să ții cont de câteva sfaturi importante pentru a te asigura că îți ies bomboanele fine, nu zaharisite. În plus, ai nevoie de un termometru pentru dulciuri, altfel riști să risipești ingredientele. În cofetărie este nevoie de multă precizie, în special în cazul preparatelor cu ciocolată sau cu cacao. Din ingredientele prezentate pentru această rețetă ies în jur de 70 de bomboane cu cacao, care îți vor stârni o reală nostalgie, pentru că îți vor aduce aminte de caramelele din copilărie.

Așadar, înainte de a te apuca de rețetă, ia aminte la următoarele sfaturi care te vor ajuta să obții bomboanele cu cacao perfecte:

  • Unge marginile cratiței în care combini ingredientele cu puțin unt sau cu spray de gătit.

  • Nu amesteca niciodată în sosul de cacao atunci când a dat în fiert. Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o fac începătorii, fără să știe că produce zaharisirea bomboanelor.

  • Când crema ajunge în faza în care, dacă iei o picătură și o pui în apă rece, se formează o bilă moale, trebuie să iei cratița de pe foc și să adaugi vanilia și untul. Foarte important este să NU amesteci în cremă, ci doar să lași ingredientele să se „așeze” cât lași crema la răcit. Totodată, încearcă să nu mai miști vasul, pentru a nu agita ingredientele. Atunci când fundul vasului este la temperatura camerei, poți trece mai departe la următorul pas.

  • Atunci când bați crema, nu da cu lingura și pe marginile vasului, pentru a nu integra zahărul nedizolvat în compoziție. Pentru a rezolva problema, cel mai bine este să dai cu o pensulă umedă pe marginile vasului, în jos, atunci când crema a fost luată de pe foc.

Ingrediente:

  • 80 g pudra de cacao de calitate superioară;
  • 600 g zahăr granulat;
  • puțină sare;
  • 360 ml lapte;
  • 80 g unt;
  • 1 linguriță de vanilie.

Mod de preparare:

  1. Amestecă pudra de cacao, zahărul și sarea într-o cratiță mare de 3 litri, apoi adaugă treptat laptele și amestecă bine în compoziție. Pune cratița pe foc mare și lasă compoziția să dea în clocot, amestecând încontinuu. Când dă în fiert, redu focul la minimum și lasă în continuare la fiert compoziția până ajunge la o temperatură de 111 grade Celsius. Dacă nu ai la îndemână un termometru pentru dulciuri, trebuie să faci testul cu apa rece, pe care l-am menționat mai sus. De obicei, trebuie să lași crema să fiarbă pe foc mic circa 20 de minute.

  2. Ia cratița de pe foc, adaugă untul și vanilia și lasă crema la răcit la temperatura camerei, până ajunge la 55 de grade Celsius (durează circa 20 de minute). Abia acum, după ce se răcește, poți începe să amesteci în ea cu o lingură de lemn până începe să se îngroașe și să își piardă din luciu. Trebuie să lucrezi repede, pentru că dacă se răcește prea mult, devine solidă și nu o mai poți turna în tavă. Ia o tavă de 20x20 cm și toarnă compoziția în ea cât încă este maleabilă, apoi pune-o la răcit. A doua zi, taie cu un cutit ascuțit bomboanele de cacao.

Această rețetă de bomboane de cacao îți va ieși dacă ții cont de sfaturile de mai sus, iar tu și familia ta vă veți putea delecta cu ele oricând.

Descoperă și cum să faci bomboane Raffaello în casă și cum să prepari bomboane de ciocolată cu vișine!

Articolul urmator
Chef Adi Hădean ne învață secretul celui mai bun tiramisu din lume
Chef Adi Hădean ne învață secretul celui mai bun tiramisu din lume
Ce rol joci în familia ta?
Incepe quiz
Ce rol joci în familia ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.