Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Cea mai bună rețetă de croque madame: un sandvici decadent

Luni, 01.08.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Cea mai bună rețetă de croque madame: un sandvici decadent

Caracteristici

Sandviciurile nu trebuie să fie doar mâncare de picnic sau de luat la pachet când pleci undeva, ci pot fi un adevărat răsfăț, dacă știi să le prepari cum trebuie. Un astfel de exemplu este sandviciul croque madame, care seamănă mult cu croque monsieur, dar are în plus și un ou deasupra, de unde și numele diferit: oul respectiv arată ca o pălărie de damă.

Indiferent cum se numește, cert e că este un adevărat deliciu, pe care trebui să îl încerci și tu cât mai curând, pentru că se face ușor!

Croque madame: un sandvici delicios

Croque madame se poate mânca la micul dejun sau la brunch ori, de ce nu, chiar și la cină, dacă ai poftă de ceva rapid și delicios. Este un preparat decadent, în care brânza Gruyere se îmbină cu șunca și deliciosul sos bechamel, iar deasupra „tronează” un ou delicios, care completează perfect gustul sandviciului. Vestea bună e că acest deliciu este gata în doar 35 de minute, deci nu îți va răpi mult din timpul prețios.

Ingrediente (4 porții):

  • 5 linguri de unt nesărat;
  • 3 linguri de faină albă de calitate;
  • 500 ml lapte integral (3% grăsime);
  • 1/2 linguriță de sare;
  • 1/4 linguriță de piper negru;
  • 1/8 linguriță de nucșoară măcinată;
  • 120 g brânză Gruyere;
  • 8 felii de pâine albă;
  • 4 linguri de muștar Dijon;
  • 250 g de felii de șuncă, rumenite puțin la tigaie;
  • 4 ouă mari.

Mod de preparare:

1. Mai întâi vei face sosul bechamel, pe care îl poți prepara și cu o zi înainte de a face sandviciurile. Pune într-o cratiță untul și lasă-l să se topească complet, apoi adaugă făina și amestecă încontinuu, circa 3 minute, până obții o cremă ușor spumoasă. Adaugă treptat laptele și amestecă încontinuu, apoi dă focul mai mic și lasă sosul să fiarbă înăbușit, circa 5 minute, amestecând din când în când. Sosul trebuie să se îngroașe puțin, apoi se ia de pe foc și se adaugă în el muștarul, o treime din brânză și nucșoara, amestecând până se topește complet brânza. Lasă-l la răcit, apoi depozitează-l la frigider dacă nu îl folosești imediat.

2. Pune câte o lingură și jumătate de sos bechamel peste 4 felii de pâine, apoi împarte peste fiecare felie brânza rămasă, în mod egal. Pe celalalte 4 felii de pâine unge-le cu muștar și pune peste acesta feliile de șuncă rumenite la tigaie. Pune aceste 4 felii cu fața în jos peste primele, cele date cu sos bechamel.

3. Unge o tavă cu puțin ulei, tapeteaz-o cu hârtie de copt și preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Încinge o tigaie cu puțin ulei, apoi pune sandviciurile în aceasta și lasă-le pe fiecare parte circa 2 minute, astfel încât să devină aurii. Pune-le în tavă, apoi toarnă peste ele sos bechamel cu generozitate și lasă-le la cuptor circa 2-3 minute, până începe sosul să scoată niște bule.

4. Cât timp se fac sandviciurile la cuptor, prăjește ouăle într-o tigaie mare, în unt. Pentru a face rețeta ca la carte, gălbenușurile nu trebuie să fie gătite complet, ci cam 3 minute. Dacă nu îți plac astfel, le poți găti cum vrei tu. După ce ouăle sunt gata, pune-le peste fiecare sandvici. Croque madame se servește imediat.

Ce părere ai despre această rețetă de croque madame? O vei încerca și tu?

Iată și cum să faci un delicios sandvici toast!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016