Rețete delicioase
Înapoi la

Cea mai bună rețetă de pâine cu faină integrală

Cea mai bună rețetă de pâine cu faină integrală

Redactor Alexa Galgau

Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Cea mai bună rețetă de pâine cu faină integrală

Caracteristici

Pâinea este un aliment fără de care românul nu poate concepe o masă completă. În ultimii ani, tot mai mulți români au început să consume pâinea integrală, o variantă mult mai sănătoasă, care conține multe fibre ce ajută digestia. Pâinea integrală este recomandată și în diete, deși nu trebuie nici de aceasta abuzat, deoarece este și ea plină de carbohidrați.

Poți face chiar tu o pâine cu făină integrală la tine acasă, fără aditivi, cu puțină miere, ca să aibă un gust de-a dreptul divin! Iată ce simplă este rețeta!

Pâine cu făină integrală

Din această rețetă simplă de pâine cu făină integrală ies 3 pâini delicioase sau 36 de porții (felii), a câte 143 de calorii fiecare.

Ingrediente:

  • 750 ml apă caldă (45 de grade Celsius);
  • 2 pliculețe de drojdie uscată;
  • 80 ml miere;
  • 600 g făină pentru pâine;
  • 3 linguri de unt topit;
  • 80 ml miere;
  • 1 linguriță de sare;
  • 420 g făină integrală;
  • 2 linguri de unt topit.

Mod de preparare:

  1. Amestecă într-un vas mare apa caldă, drojdia și 80 ml miere, apoi adaugă peste cele 700 g de făină de pâine și amestecă bine, pentru a omogeniza ingredientele. Lasă deoparte compoziția timp de 30 de minute, până începe să faca balonașe mici la suprafață.
  2. Adaugă peste amestecul de mai devreme 3 linguri de unt topit, 80 ml de miere și cu sarea, apoi adaugă peste 240 g din făina integrală. Dă cu făină suprafața de lucru și începe să frămânți aluatul cu făină integrală suplimentară până nu mai este foarte lipicios - trebuie să se dezlipească de suprafața de lucru, dar să se lipească de degete puțin. Adaugă câtă făină este nevoie pentru a obține această consistență. Uneori este nevoie să dublezi cantitatea, alteori este nevoie de mai puțin. Pune aluatul obtinut într-un vas dat cu grăsime, după ce îl ungi puțin și pe el. Acoperă-l cu un prosop de bucătărie și lasă-l să dospească într-un loc călduros.
  3. După ce aluatul își dublează volumul, lovește-l cu pumnii de câteva ori și împarte-l în 3 bucăți. Pune fiecare bucată în tăvi de chec date cu grăsime și lasă-le la crescut din nou, până depășesc gura tăvii cu circa 2 cm.
  4. Pune pâinile integrale la cuptor la 175 de grade Celsius, circa 30 de minute. Unge pâinile cu 3 linguri de unt topit pentru ca acea crustă delicioasă să nu se întărească. Servește pâine după ce se răcește complet.

Pâinea cu făină integrală se face atât de simplu, încât oricine poate să o facă fără probleme!

Iată cum să faci pâine cu maia, o altă delicatesă foarte sănătoasă!

Articolul urmator
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Care este cea mai mare calitate a ta?
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.