Rețete delicioase
Înapoi la

Afla cum se prepara un bors taranesc de vita

Afla cum se prepara un bors taranesc de vita

Roxana Gheorghe

In ultimul timp, ti-am prezentat foarte multe retete de fripturi, aperitive si alte mancaruri. Dar organismul nostru are nevoie si de lichide. Pentru ca luna aprilie s-a instalat deja, iar aceasta perioada ma duce cu gandul la vacantele frumoase pe care le petreceam la tara, o sa te invat cum se prepara un bors taranesc de vita.

Bors de vita

Ingrediente necesare pentru un bors de vita:

- 400 g carne de vaca
- morcov, patrunjel, telina (200 g)
- o ceapa
- 2 ardei grasi
- 3 rosii
- 2 cartofi mijlocii
- o lingura cu mazare boabe
- cateva pastai de fasole verde
- bors
- frunze aromate
- sare

Cum prepari borsul de vita?

Pui pieptul de vaca la fiert in 2 l apa rece cu o lingurita rasa de sare. Il lasi la fiert, la foc mijlociu, timp de o ora, ca sa nu se tulbure supa. Razi, prin razatoarea cu gauri mari, zarzavatul si ceapa si le calesti 2 minute in doua linguri de ulei. Pe urma, le pui in supa impreuna cu fasolea rupta in bucati. Dupa 30 minute, adaugi si mazarea. Cand carnea si zarzavatul s-au fiert bine, pui cartofii taiati in cuburi mici, ardeii care i-ai taiat in felii subtiri si rosiile (fara coaja) taiate in felii de 2 cm grosime.

Lasi ciorba sa fiarba inca 15 minute, ca sa se moaie si cartofii, apoi adaugi borsul si sarea, dupa gust.
Lasi borsul sa mai fiarba cateva clocote, apoi il iei de pe foc si il ornezi cu leustean si patrunjel.

Acest bors de vita il servesti la masa cu smantana.

Articolul urmator
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Cum va fi viața ta amoroasă în următorii 3 ani? Răspunde întrebărilor testului și află!
Incepe quiz
Cum va fi viața ta amoroasă în următorii 3 ani? Răspunde întrebărilor testului și află!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (25)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Olga Damaschin
    26 noiembrie 2010 16:04

    e foarte gustoas

    marioara (anonim)
    6 aprilie 2010 11:11

    Borsul de vacuta este super si sunt convinsa ca este si bun !Mult succes in continuare si asteptam articole noi .