Rețete delicioase
Înapoi la

Ciorba de post taraneasca, cu legume

Ciorba de post taraneasca, cu legume

Viorica Ghinea, redactor

Ciorba de post taraneasca, cu legume este o reteta traditionala, care te va cuceri cu aroma ei. Acest preparat culinar ofera culoare meniului de post datorita legumelor pe care le contine. In acelasi timp, te incalzeste, iti da o stare de bine, ajuta digestia si contine multe vitamine.
Aceasta ciorba de post se prepara usor, deoarece ai la indemana toate ingredientele, iar legumele nu necesita o atentie suplimentara.   

Timp de pregatire: 20-30 de minute
Timp de gatire: 50-60 de minute
Timp total: o ora si jumatate (aproximativ)
Dificultatea retetei: redusa
Cantitate: 4-6 portii

ciorba taraneasca de legume

Ingrediente pentru ciorba de post cu legume

2 cartofi mari 
1 morcov
o ceapa
4-5 linguri de mazare
un sfert de varza alba (mica)
2-3 rosii sau cateva linguri de bulion
o radacina de patrunjel
2-3 linguri de ulei
sare si piper (dupa gust)
o legatura mica de frunze de patrunjel
pentru acrit se poate folosi otet, bors sau sare de lamaie

Cum sa prepari ciorba de post

Se curata ceapa si se taie solzisori, dupa care se pune in oala si se caleste putin in ulei. Cartofii, morcovul si radacina de patrunjel se spala, se curata si se taie cubulete. Se spala si varza, apoi se taie fideluta.
Peste ceapa se adauga morcovul, radacina de patrunjel si putina apa, apoi se lasa la inabusit. Dupa cateva minute se adauga 4-5 cani de apa si se pun la fiert cartofii si varza. Se acopera vasul si se lasa la fiert, la foc mic. Daca folosesti mazare la conserva, o poti adauga in oala spre sfarsit. Dupa ce au fiert legumele se adauga si rosiile taiate sau bulionul, pentru a oferi o culoare placuta ciorbei de post. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se poate acri cu bors, otet sau cu sare de lamaie. Dupa ce ai oprit focul, taie marunt patrunjelul si presara deasupra ciorbei taranesti. 

Nu trebuie sa-ti faci griji in privinta siluetei, deoarece ciorba de post taraneasca contine un numar mic de calorii, pe portie. Nu-ti ramane decat sa prepari aceasta reteta si sa te bucuri de savoarea ei.

Pofta buna!

Articolul urmator
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat
Vei deveni sefa in viitor?
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (40)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    sabrina (anonim)
    10 iulie 2013 09:09

    dar daca nui pui mazare ar sa dea gust bun