Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Top 3 ciorbe de post de care te vei indragosti iremediabil

Marţi, 22.12.2015
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Top 3 ciorbe de post de care te vei indragosti iremediabil

Caracteristici

Vesnica problema a celor care tin post este ca simt ca nu au o alimentatie destul de variata. Pana la urma, nu poti sa mananci acelasi lucru cateva saptamani la rand si nici nu e recomandat. Ciorba nu poate lipsi de pe mesele romanilor, insa ce te faci daca nu poti folosi carne? E simplu, o inlocuiesti cu leguminoase precum fasolea, lintea sau nautul, care contin proteine si sunt si foarte gustoase. 

Dar nu trebuie sa ne crezi pe cuvant, ci sa incerci singura aceste retete de ciorbe delicioase de post, ca sa te convingi!

Top 3 ciorbe de post delicioase


3. Ciorba de naut si legume de iarna

Ingrediente (8 portii):

- 2 linguri de ulei de masline;

- 1 ceapa taiata julienne;

- 1 legatura de praz;

- 1/2 lingurita de coriandru;

- un varf de cutit de chimion;

- un varf de cutit de boia;

- 1 catel de usturoi, pisat;

- 1 l de supa simpla de legume, divizata in patru;

- o jumatate de dovleac, taiat cubulete;

- 3 morcovi taiati felii;

- 3 cartofi taiati cubulete;

- 1 lingurita si jumatate de pasta de tomate;

- 1 lingurita de sare;

- 1 conserva de naut;

- cateva fire de patrunjel taiate marunt;

- 1 lingurita si jumatate de miere;

- 150 g cuscus (nepreparat);

- 8 felii de lamaie.

Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o cratita mare si adauga ceapa si prazul. Lasa-le la sotat timp de cinci minute, apoi adauga coriandrul, chimionul, boiaua si usturoiul. Mai lasa-le un minut, ca sa se intrepatrunda aromele, amestecand continuu. Adauga trei cani (720 ml) de supa de legume si restul de ingrediente. Dupa ce acestea dau in fiert, da focul mai mic, acopera oala si lasa sa fiarba inabusit timp de 30 de minute. Adauga patrunjelul si mierea. 

Ia doua treimi dintr-o cana (160 ml) din ciorba si restul de supa de legume pusa deoparte si toarna-le intr-un castron, apoi adauga cuscusul, acopera vasul si asteapta cinci minute. Apoi adauga totul la ciorba, care se serveste fierbinte, cu cate o felie de lamaie. 

2. Ciorba de fasole verde, zucchini si cartofi

Ingrediente (8 portii):

- 60 ml ulei de masline;

- 2 cepe taiate julienne;

- 500 g fasole verde curatata si taiata in jumatati;

- 1/4 lingurita de piper negru intreg;

- un dovlecel zucchini, taiat in felii groase de 2 cm;

- 5 cartofi curatati si taiati in cubulete de 2 cm;

- o mana de patrunjel proaspat, maruntit;

- supa de legume sau apa;

- sare dupa gust;

- o conserva de rosii taiate cubulete (de la care trebuie sa pastrezi sucul).

Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o oala mare pe foc mediu, apoi adauga ceapa si las-o sa "transpire", circa cinci minute. Dupa aceea, adauga fasolea verde si piperul si lasa-le la sotat impreuna cu ceapa, pana cand aceasta devine transparenta (inca trei minute). Adauga dovlecelul zucchini, cartofii si patrunjelul, lasa-le putin sa se patrunda si adauga rosiile cu tot cu suc, condimentand dupa gust. Dupa ce amestecul se incinge bine, completeaza cu apa sau cu supa de legume (stock), circa 1.5 l. Atunci cand ciorba da in clocot, da focul mai mic, acopera oala si lasa totul sa fiarba inabusit pana cand cartofii sunt complet patrunsi si gustul este unul intens (circa 45 de minute), amestecand din cand in cand. 

1. Ciorba de linte cu spanac si cartofi

Ingrediente (8-10 portii):

- 8 linguri de ulei de masline;

- 8 catei de usturoi taiati marunt;

- 2.5 l de supa de legume;

- 400 g linte clatita in mai multe ape;

- 8 cartofi rosii, taiati in cubulete mici;

- 1 lamaie;

- 300 g frunze de spanac proaspat;

- 1 lingurita de piper negru;

- 1 lingurita de menta;

- sare dupa gust.

Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o oala mare, pe foc mediu, apoi adauga usturoiul si amesteca bine totul timp de 30 de secunde. Adauga supa de legume si lintea, apoi lasa-le sa dea in clocot. Da focul mai mic, acopera si lasa la fiert inabusit timp de 10 minute. Adauga cartofii si lasa-i sa fiarba circa 15 minute, pana sunt fragezi (atunci cand furculita intra cu usurinta in ei). 

Intre timp, da pe razatoare coaja de la o jumatate de lamaie, stoarce doua linguri de suc de lamaie si adauga aceste doua ingrediente, spanacul si piperul la ciorba. Acopera oala si lasa preparatul sa fiarba inabusit cateva minute, apoi adauga menta, asezoneaza dupa gust si e gata!

Pe care dintre ciorbele de post de mai sus o vei incerca mai intai?

Surse retete: myrecipes.com, epicurious.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016