Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Clafoutis cu prune, desertul frantuzesc de care te vei indragosti

Joi, 26.11.2015
de Roxana Necula

Toamna este anotimpul perfect in care sa incerci tot felul de retete noi datorita abundentei de fructe delicioase. Desertul pe care vi-l propunem are la baza o reteta clasica frantuzeasca, continand unele din fructele vedeta ale toamnei, prunele.

Prajitura clafoutis vine din regiunea franceza Limousin. Reteta originala se face cu cirese amare, dar exista numeroase variante in care ciresele sunt inlocuite de prune, pere, mere sau fructe de padure.

Ingrediente pentru clafoutis cu prune

 

Pentru a face clafoutis cu prune ai nevoie de:

- 500 g de prune, fara samburi si taiate in jumatate
- o cana de Armagnac sau tuica de prune, daca vrei sa folosesti o tarie autohtona
- o lingura de unt
- o lingura de esenta de vanilie
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 1 ¼ cani lapte
- un praf de sare
- ¾ cana faina
- optional, zahar vanilat

 

Instructiuni pentru clafoutis cu prune

 

Marineaza prunele in Armagnac sau tuica. Lasa-le peste noapte pentru ca aromele sa se imbine armonios. Scurge prunele, dar nu arunca marinata. Pastreaz-o pentru ca te vei folosi de ea mai tarziu.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge generos tava cu unt sau forma de tarta pe care vrei sa o folosesti.
Acum este momentul sa te apuci de aluat. Amesteca ouale, zaharul, laptele, extractul de vanilie si doua linguri din marinata de alcool. Poti folosi un blender sau, daca iti place sa gatesti traditional, foloseste telul. Nu uita de praful de sare care echilibreaza gustul. Dupa ce toate ingredientele sunt amestecate bine, poti adauga treptat faina. Amesteca totul bine pana cand aluatul este pufos si cremos.

Toarna aluatul in tava bine unsa cu unt si apoi asaza prunele deasupra. Asigura-te ca fiecare bucata de prajitura pe care o vei taia va contine prune suculente.

Pune prajitura clafoutis cu prune la cuptor si coace-o pentru aproximativ 30 de minute pana cand devine aurie pe deasupra. Daca nu esti sigura ca aluatul este gata, infige o scobitoare in el. Daca pe scobitoare nu se mai ia nimic, inseamna ca totul este gata.

Pentru a aduce un plus de dulceata prunelor acrisoare, poti decora prajitura cu o ninsoare usoara de zahar vanilat.

Va fi cu siguranta dragoste la prima vedere! Pofta buna!

Surse: www.saveur.com, www.foodtolove.com.au, www.potspansetcetc.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016