Rețete delicioase
Înapoi la

Covrigi polonezi: o gustare dulce pe care o poți pregăti acasă!

Covrigi polonezi: o gustare dulce pe care o poți pregăti acasă!

Diana Solomon

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Covrigi polonezi: o gustare dulce pe care o poți pregăti acasă!

Caracteristici

Covrigii polonezi sunt preferați de majoritatea persoanelor. Dulci și pufoși, aceștia sunt un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, în ciuda numărului mare de calorii.

Dacă ești în căutarea unei rețete cu mai puține calorii, unde știi sigur ce ingrediente folosești și poți opta astfel pentru alternative mai sănătoase, iată de ce ai nevoie!

Rețetă de covrigi polonezi

Ingrediente:

- ½ kg făină;
- 4 ouă;
- 230 ml de lapte;
- un pliculeț de drojdie uscată;
- 30 ml de ulei; 
- 50 de grame de zahăr;
- esență de vanilie;
- coajă de lămâie;
- 250 g unt;
- 250 g miere;
- 250 ml apă.

Preparare:

1. Se pune făina cernută într-un castron alături de drojdie, trei ouă, esența de vanilie, coaja de lămâie și lapte (care trebuie să fie călduț) în care ai dizolvat cele 50 de grame de zahăr.

2. Se frământă bine aluatul, cu mâinile unse în prealabil cu ulei, până când acesta devine elastic și moale. Se acoperă apoi cu o folie de plastic și se lasă timp de 30 de minute să crească până își dublează volumul.

3. După ce aluatul a crescut, se întinde pe un blat de bucătărie presărat cu făină din belșug până obții o foaie dreptunghiulară.

4. Se adaugă untul moale peste aluat și se întinde cu o spatulă.

5. Se împachetează aluatul cu mare atenție, astfel încât untul să nu iasă afară, și se pune apoi într-o folie de plastic la congelator pentru 30 de minute.

6. Se scoate aluatul și se întinde astfel încât să aibă o lățime de 20 de centimetri și o lungime de 40 de centimetri.

7. Taie pe lung fâșii late de 2 centimetri, apoi presară-le cu făină și răsucește-le ușor pe fiecare în parte. Dă-le apoi forma clasică de covrig.

8. Pune covrigii în tavă, la distanță unul față de celălalt, și lasă-i să se „odihnească” la căldură pentru 20-30 de minute.

9. După ce covrigii și-au dublat volumul, unge-i cu un ou bătut și lapte, apoi pune-i la cuptor, la 180 de grade Celsius. Sunt gata atunci când vezi că s-au rumenit ușor.

11. Pune pe foc o tigaie în care adaugi miere și apă, pentru a prepara siropul.

12. Scoate covrigii pe un suport sau un blat de lemn. Se toarnă deasupra covrigilor polonezi siropul și se lasă maximum 30 de minute pentru a se însiropa complet.

După acest interval, covrigii se pun pe un platou și sunt gata de servit. De altfel, dacă dorești, poți adăuga deasupra nuci, migdale, alune prăjite sau chiar nucă de cocos, în funcție de preferințe. Poftă bună!

Dacă ești amatoare de covrigi polonezi, ai putea să înveți să prepari chiar tu rețeta acasă. Așadar, urmează cu atenție pașii descriși mai sus și cu siguranță te vei bucura de un desert dulce și aromat! 

Articolul urmator
Condimente pentru vin fiert: care sunt cele mai bune variante
Condimente pentru vin fiert: care sunt cele mai bune variante
Ce gustare nocturnă îți descrie cel mai bine personalitatea?
Incepe quiz
Ce gustare nocturnă îți descrie cel mai bine personalitatea?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.