Rețete delicioase
Înapoi la

Cum se face mozzarella de casă? Iată cea mai bună rețetă!

Cum se face mozzarella de casă? Iată cea mai bună rețetă!

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Cum se face mozzarella de casă? Iată cea mai bună rețetă!

Caracteristici

Mozzarella este un ingredient fără de care viețile noastre nu ar mai fi la fel de frumoase - imaginează-ți o pizza fără acel strat generos de mozzarella care se întinde la infinit! Pentru mulți dintre noi, ea deține supremația absolută în topul brânzeturilor, așa că nu lipsește din frigider sau de pe lista de cumpărături. Știai însă că poți să o prepari chiar tu?

Dacă îți faci mozzarella de casă, obții un produs delicios și mult mai ieftin decât cel de pe rafturile din magazine, așa că încearcă această rețetă simplă!

Mozzarella de casă

Ingrediente:

  • 4 l lapte integral (3% grăsime), care să NU fie UHT;
  • 125 ml apă;
  • 1 linguriță și jumătate de acid citric;
  • 1 linguriță de cheag;
  • 2 lingurițe de sare de mare.

mozzarella taiata pe tocator

Mod de preparare:

  1. Într-un castron de dimensiuni medii, amestecă jumătate din cantitatea de apă cu acidul citric, iar în alt vas amestecă restul de apă cu cheagul (acesta se poate găsi în magazinele online, sub formă lichidă).

  2. Pune pe foc o cratiță și toarnă în ea laptele, apoi adaugă peste el amestecul cu acid citric și amestecă bine. Dă focul pe mediu și lasă laptele să se încălzească până la 45 de grade Celsius (vei avea nevoie de un termometru pentru gătit pentru a ajunge la temperatura perfectă), în timp ce amesteci ușor în el.

  3. Ia de pe foc laptele și adaugă cheagul, amestecând ușor în lapte timp de câteva secunde. Acoperă oala cu un capac și las-o deoparte 10 minute.

  4. După ce trece timpul, verifică dacă consistența laptelui este de budincă sau de tofu moale. Dacă încă nu s-a închegat cum trebuie, mai lasă-l câteva minute. După ce se solidifică, ia un cuțit mare și taie brânza în multe bucățele mici.

  5. Pune din nou oala pe foc mediu, amestecând încet, până ajunge la temperatura de 55 grade Celsius, apoi folosește o bucată de tifon pentru a strecura brânza și a îndepărta zerul. Pune brânza într-un vas termorezistent.

  6. Pune-o la microunde timp de un minut, apoi frământă brânza de două ori și stoarce excesul de zer din ea. Mai pune-o la microunde 35 de secunde și repetă procesul de încă două ori, până ajunge la 67 de grade Celsius. Este important ca de fiecare dată să scoți zerul din ea.

  7. Presară sarea peste brânză în timp ce întinzi, împăturești și frămânți brânza de câteva ori. Ea trebuie să capete un aspect ușor lucios și să fie maleabilă. Creează o bilă din brânza mozzarella și ține-o la frigider (cel mai bine ar fi să o ții în zer, cu sare, așa că poți păstra zerul pe care îl storci din ea).

Acum, că știi să faci mozzarella de casă, încearcă o rețetă  cu această brânză minunată: penne siciliene al forno cu mozzarella și sos de vin!

Articolul urmator
Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea
Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea
Ce fel de casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.