Rețete delicioase Înapoi la

Cum sa faci un delicios tort cu Mos Craciun

Marţi, 22.12.2015
de Cristina Babii

Indulceste-ti sarbatorile cu un delicios tort Mos Craciun, si ofera-i si Mosului o felie atunci cand se opreste la tine. Reteta noastra va fi asa gustoasa, incat s-ar putea sa nu ramana nicio firimitura pentru a doua zi, asa ca ai infrupta-te si tu inainte ca tortul sa fie devorat de cei dragi!

Acum ca ai impodobit bradul, ca ai pregatit casa cu cele mai frumoase ornamente de iarna si sufletul ti-e pregatit sa intampini Craciunul, relaxeaza-te in bucatarie cu un desert savuros. Te vei si distra pe cinste, iti promitem! Iata o reteta de tort Mos Craciun usor de facut si irezistibil de gustos. Yummy!

Tort Mos Craciun cu menta

 

Dintr-un motiv misterios, menta ne duce cu gandul la Craciun, exact ca mirosul de portocale si gustul de nuci. Acest tort Mos Craciun cu menta si ciocolata va fi pe placul tututor, dar mai ales al copiilor - va arata asa frumos glazurat!


Ingrediente: 1 ½ cana apa, ½ cana ulei de masline, 500 grame faina, 3 oua, 1 lingurita esenta de menta, 2/3 cescute de fulgi de ciocolata
Pentru decor: 1 cub de unt (cam cat doua degete de lat), 1 cub margarina, 2 lingurite esenta de menta, 2 lingurite esenta de vanilie, 400-450 grame zahar, 6, 7 lingurite de lapte, 1 cana glazura de ciocolata, colorant alimentar rosu, bomboane pentru decor

Timp de gatire: 1h 20 minute

Numar portii: 24

Informatii nutritionale
: 433 calorii/portie, 6 grame grasimi saturate, 203 miligrame sodiu, 65 grame carbohidrati

Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 175 de grade. Acopera doua tavi in forma de inima cu un strat generos de margarina, apoi asterne hartie de copt. Acopera din nou cu inca un strat de margarina.

Formeaza compozitia pentru tort: amesteca ouale, uleiul si apa intr-un bol mare si toarna faina in ploaie. Mixeaza apoi la viteza mica pret de 30 de secunde, apoi creste treapta de mixare la viteza medie si continua sa mixezi pentru inca 2 minute. Toarna apoi esenta de menta si fulgii de ciocolata. Apoi, imparte continutul in mod egal in cele doua tavi.

Pune-le in cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 40 de minute - fa testul cu scobitoarea pentru a te asigura ca pandispanul tau este bine copt. Scoate tavile din cuptor si lasa-le la racit pret de 10, 15 minute, dupa care scoate-le din forme si pune-le sa se raceasca de tot.

Decorul
:
La viteza mica, mixeaza untul, margarina si esentele de menta si vanilie, pana ce devine o pasta omogena. Treptat, adauga zaharul si cele 6 linguri de lapte, pana cand observi ca ai obtinut o crema moale. Mai adauga o lingura de lapte daca crezi ca este nevoie.

Niveleaza ultimul nivel al tortului cu ajutorul unui cutit zimtat. Pe o farfurie mare, asaza primul tort pe care il tai in doua pe latime. Asaza apoi celalalt tort, si repeta aceeasi pasi. Ai grija ca stratul nivelat sa fie ultimul, cel deasupra, pentru a putea fi decorat.

Separat, amesteca 3 sferturi de cana din crema cu putin colorant alimentar, asa incat sa obtii o nuanta de roz pal. Ca sa decorezi tortul, indreapta-l cu varful inimii in sensul opus tie. Intinde crema colorata in mod egal pe suprafata nivelata a tortului tau. Apoi intinde uniform, intr-un strat subtire, alte 3 sferturi de cana din crema alba pe marginea pandispanului.

Cu ajutorul unei scobitori, marcheaza locul in care va fi montata caciula si unde se sfarseste barba pe chip, pastreaza cam 6, 7 centimetri pentru fata. Nu sari peste pasul asta, te va ajuta sa iti creezi o imagine despre cum vei imparti crema asa incat sa creezi Mosul.

Separa alte 3 sferturi de cana din crema si amesteca cu colorant alimentar, ca sa obtii un rosu aprins. Cu ajutorul unui pos, traseaza forma caciulii, pana la limita pe care ai trasat-o anterior. Restul cremei albe foloseste-o pentru a crea barba, dar nu uita sa lasi loc chipului - foloseste-te de un pos mai mare pentru acest proces, formeaza mici scoici de crema, fii generoasa. Nu uita de motul caciulii! Pentru ochi si nas, foloseste bomboanele, mustata o trasezi tot cu ajutorul posului, din crema alba, la fel si sprancenele. Mmm, ce frumos arata! Ai creat un delicios tort Mos Craciun, nu a fost greu, asa-i?

De pe masa de sarbatori nu trebuie sa lipseasca piesa de rezistenta, familia ta se va bucura de deliciosul tort Mos Craciun ca de prima ninsoare! Ce zici, ai incerca sa faci un astfel de desert?

Sursa foto: mycakeschool.com, tastebook.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016