Rețete delicioase
Înapoi la

Cum se curata corect crevetii

Cum se curata corect crevetii

Redactor Alexa Galgau

Nu mai este pentru nimeni necunoscut faptul ca fructele de mare sunt nu numai extrem de sanatoase, dar si foarte sarace in calorii, ceea ce le transforma in ingrediente perfecte pentru preparate dietetice. Crevetii sunt printre cele mai apreciate fructe de mare si pe buna dreptate: sunt absolut deliciosi! Problema este ca au un pret putin cam piperat si nu toata lumea isi permite sa dea zeci de lei pe o cantitate relativ mica de creveti, oricat de buni ar fi ei. Noi avem o solutie si in acest sens: cumpara-i necuratati si invata tu cateva tehnici simple de a-i pregati pentru gatire. Astfel, vei economisi bani si nu vei pierde nici prea mult timp in acest proces de curatare.

Afla, asadar, cum se curata corect crevetii inainte de a-i prepara!

Cum se curata corect crevetii: 5 pasi esentiali

Inainte de a te apuca de treaba, trebuie sa ai grija sa clatesti crevetii si sa ii usuci cu un prosop de hartie. In functie de reteta pe care vrei sa o incerci, ai mai multe variante de a curata crevetii: scoaterea cozii si a capului, doar a capului sau lasati cu ambele parti intacte. Indiferent de varianta aleasa, o idee buna ar fi sa nu arunci carcasele crevetilor, pentru ca poti fi fierte si folosite pentru a face un stock absolut delicios, pe care mai departe il poti folosi la alte mancaruri. 

1. Daca trebuie sa scoti capul crevetului, rasuceste-l usor si acesta se va desprinde. Apoi va trebui sa iti indrepti atentia catre membrele crevetelui. Pentru a le scoate, baga-ti unghia de la degetul mare sub carcasa si trage usor. Daca si coada crevetelui trebuie scoasa, rupe-o usor folosind degetul mare si pe cel aratator. 

2. Urmatorul pas consta in scoaterea "venei". Aceasta reprezinta de fapt intestinul crevetelui, care este plin cu nisip, asa ca nu sari peste acest pas. Pune crevete pe masa si sectioneaza-l cu un cutit ascutit de-a lungul spatelui (partii curbate). Nu baga cutitul prea adanc, ci doar cativa milimetri. 

3. Desprinde spatele sectionat al crevetelui si uita-te dupa o vena gri inchis, pe care apoi o poti scoate cu varful cutitului, tragand-o in afara si apoi smulgand-o de la capete. 

4. Daca trebuie sa pastrezi coada, repeta exact acelasi proces, insa opreste-te cu sectionarea crevetelui chiar in dreptul cozii. Cand trebuie sa pastrezi atat capul, cat si coada, pur si simplu scoate carcasa din zona de mijloc a crevetelui, sectioneaza-l doar in acea portiune si trage de vena. 

5. Clateste crevetii curatati cu apa rece si gateste-i. Iata si doua retete pe care le poti incerca: creveti la gratar si spaghete cu creveti!

Acum ca stii cum se curata crevetii, nu mai este nevoie sa dai sume mari de bani pe o portie mica. Cumpara-i necuratati si in mai putin de 10 minute sunt gata sa fie gatiti, daca urmezi instructiunile de mai sus. 

Sursa: foodnetwork.com

Articolul urmator
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
1 din 10 oameni identifică corect aceste animale
Incepe quiz
1 din 10 oameni identifică corect aceste animale

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.