Rețete delicioase
Înapoi la

2 retete delicioase de prajituri de Halloween

2 retete delicioase de prajituri de Halloween

Andreea Gluh, redactor

Nu mai este chiar atat de mult pana pe 31 octombrie, cand cei mari si cei mici deopotriva se vor deghiza in personajele preferate din povesti sau din filmele de groaza, pentru a speria spiritele neprietenoase ce ies la iveala de Halloween. Pentru o asemenea ocazie trebuie sa te pregatesti cum se cuvine: cu prajituri gustoase, decorate in ton cu sarbatoarea. Asadar, in cele ce urmeaza, noi iti vom dezvalui doua retete delicioase de prajituri de Halloween, pe care trebuie sa le incerci si tu!

Prajituri de Halloween cu ciocolata

Cei din familia ta sunt innebuniti dupa prajiturile cu ciocolata ? Daca vrei sa le faci o surpriza de Halloween, noi iti propunem sa incerci niste negrese decorate cu pisici negre. De aceasta data, animalutele nu iti vor aduce ghinion, ci vor reusi chiar sa iti aduca aprecieri pentru talentul gastronomic.

Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie:

- 120 gr de unt si inca putin pentru a unge tava;

- 240 gr de faina;

- 160 gr de cacao;

- o jumatate de lingurita de praf de copt;

- o jumatate de lingurita de sare;

- 300 gr de zahar;

- 360 gr de fulgi de ciocolata amaruie;

- 3 oua mari;

- o lingurita de esenta de vanilie;

- 32 de banuti de ciocolata;

- bomboane, fulgi de ciocolata si putina glazura, pentru decor.

Metoda de preparare consta in:

Mai intai, preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, unge o tava cu putin unt si tapeteaz-o cu hartie de copt, avand grija ca aceasta din urma sa fie mai mare, astfel incat colturile sa ramana pe dinafara. Intr-un bol, amesteca faina, pudra de cacao, praful de copt si sarea. Separat, intr-o tigaie, topeste untul si adauga ciocolata si zaharul, apoi ouale, vanilia si mixul de ingrediente uscate, preparat anterior, amestecand pana cand se omogenizeaza. Cand totul este gata, lasa compozitia sa se raceasca timp de 10 minute. Dupa aceea, pune totul in tava, introdu 16 banuti de ciocolata in aluat astfel incat acesta sa ii acopere complet si lasa totul la copt vreme de 35 de minute.

Cand prajitura este gata, scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca aproximativ 25 de minute. Apoi, decoreaz-o cu banutii de ciocolata ramasi. Acestia se vor topi partial, avand in vedere faptul ca negresa nu s-a racit complet, insa nu te ingrijora, pentru ca in acest fel se vor fixa mai bine pe prajitura. 

Odata ce ai trecut si de aceasta etapa, mai lasa desertul sa se raceasca inca 25 de minute, dupa care poti decora banutii cu bomboane (pentru a realiza ochii) si cu fulgi de ciocolata (pentru urechi), dandu-le infatisarea unor pisicute. Pune prajitura la frigider cinci minute, apoi scoate-o si deseaza gura fiecarei figurine cu ajutorul unei cantitati mici de glazura roz.

Pofta buna!

Prajiturele cu lilieci din gem

Aceasta reteta delicioasa si usor de preparat ii va incanta atat pe cei mici din familie, cat si pe adulti.

Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie:

- 185 gr de unt la temperatura camerei;

- 180 gr de zahar;

- o lingurita de esenta de vanilie;

- 1 ou;

- 500 gr de faina;

- 80 gr de pudra de cacao;

- 120 gr de gem de capsuni sau din orice alt fruct, la alegere.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius si tapeteaza cu hartie pentru copt doua tavi. Intr-un bol, mixeaza untul si zaharul pana cand capata o textura matasoasa. Adauga si oul, mixeaza in continuare, apoi pune pudra de cacao si faina, amestecand pana cand intreaga compozitie se omogenizeaza si se transforma intr-un aluat. Pune-l pe acesta din urma pe o planseta si, folosind un sucitor, intinde-l pana cand obtii o foaie de coca din care poti decupa forme rotunde folosind un pahar. Asaza jumatate din prajiturele in tavi si unge-le cu gem. Cu ajutorul unui cutit de dimensiuni mici, decupeaza formele unor lilieci in mijlocul celorlalte prajituri si pune-le peste bazele deja pregatite si unse cu gem. Lasa-le la copt vreme de 17-18 minute, dupa care le poti scoate din cuptor si lasa la racit. 

Chiar si formele decupate pot fi coapte, la randul lor, timp de 4-5 minute, pentru a le servi separat, sub forma unor biscuiti.

Pofta buna!

Prepara si tu aceste prajituri de Halloween si cu siguranta vei primi numai laude din partea membrilor familiei tale, mai ales daca acestia adora deserturile homemade!

Surse: marthastewart.com; deliciouseveryday.com

Articolul urmator
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce costum de Halloween ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce costum de Halloween ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.0 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.