Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

3 prajituri cu caramel pe care le vei adora

Marţi, 19.01.2016
de Madalina Moraru
Dificultate:
Rețete ușoare
3 prajituri cu caramel pe care le vei adora

Caracteristici

Cei mai pofticiosi dintre noi nu vor rezista aproape niciodata in fata ispitelor culinare. Asa cum nu vor da niciodata inapoi atunci cand au in fata o „provocare” sub forma unor retete pe care nu le-au incercat pana acum. Din aceasta categorie fac parte si retetele de prajituri cu caramel, atat de lipicioase incat devin aproape imposibil de refuzat!

Totodata, stim ca esti atenta in ceea ce priveste kilogramele in plus, tocmai de aceea am ales pentru tine trei retete de prajituri cu caramel cu un numar redus de calorii. Le poti pregati indiferent de ocazie, insa merg perfect in diminetile reci, alaturi de o cana aburinda de ceai cu aroma fructata.

 

Mai mult decat atat, pentru ca suntem inca in sezonul de iarna, poti folosi diferite combinatii de arome pentru a da un gust mai bun deserturilor cu caramel lipicios. Nu evita scortisoara si nucsoara, pe care le poti presara din belsug peste aceste prajituri cu caramel delicioase. Hai sa vedem care sunt retetele de prajituri cu caramel pe care le vei adora!

„Degetele” cu mere si caramel

Ingrediente de care ai nevoie: 

- 12 foi de tortilla (lipii mexicane);
- 150 ml de sos de caramel;
- 3 mere de dimensiuni medii;
- 100 g de unt;
- un sfert de cana de zahar;
- o lingurita de praf de scortisoara;
- un varf de lingurita de praf de nucsoara.

Cum se prepara:

Un desert cu totul neobisnuit, aceste „degetele” cu mere sunt un mod amuzant de a incepe orice dimineata. Incepe sa pregatesti aceasta prajitura cu caramel prin a spala, decoji si taia merele sub forma unor cubulete foarte mici. Urmatorul pas este sa pui o lingurita de unt intr-o tigaie. Cand acesta s-a topit, caleste merele aproximativ 3-4 minute, cu doua lingurite de zahar, pana cand acestea se rumenesc si devin moi. Scoate-le din tigaie si pune continutul intr-un bol.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si unge cu putin unt o tava dreptunghiulara. Intr-un alt bol, amesteca zaharul, scortisoara si nucsoara. Pune foile de tortilla in cuptorul cu microunde pentru 20 de secunde, pentru a le face mai moi si usor de folosit.

Dupa ce le scoti pe acestea din cuptor, unge fiecare foaie de tortilla cu un strat subtire de sos de caramel, apoi adauga doua linguri de mere calite in mijlocul foii. Ruleaza foile de tortilla umplute ca pe clatite si pune-le in tava. Dupa ce termini de rulat si asezat „degetelele” cu mere, topeste untul intr-o cratita si toarna-l deasupra acestora. Foloseste o pensula pentru gatit pentru a distribui uniform untul. Ultimul pas este sa presari amestecul obtinut din zahar, scortisoara si nucsoara peste „degetele” si sa dai tava la cuptor pentru 15 minute.

Batoane sarate si lipicioase cu caramel

Ingrediente de care ai nevoie: 

- 150 g de unt;
- o cana de zahar;
- o cana si jumatate de zahar pudra;
- jumatate de cana de smantana;
- o lingura de esenta de vanilie;
- 3 cani de faina;
- 14 caramele;
- un sfert de cana de lapte;
- 2 lingurite de sare de mare.

Cum se prepara:

Prajiturile cu caramel usor sarate sunt gustari lipicioase, de care cei mici nu se vor satura niciodata. Te vom invata in continuare cum sa prepari batoane sarate si lipicioase cu caramel. Asadar, va trebui sa preincalzesti cuptorul la 165 de grade Celsius si sa tapetezi o tava cu hartie de copt sau folie de aluminiu. Intr-un bol, amesteca untul, zaharul si zaharul pudra cu ajutorul mixerului. Cand amestecul devine omogen, adauga esenta de vanilie, apoi presara faina putin cate putin. Vei obtine un aluat moale si lipicios pe care va trebui sa il imparti in jumatate. Prima jumatate intinde-o in tava, iar cealalta da-o la frigider. Pune tava in cuptorul preincalzit si las-o 15 minute, pana cand devine aurie.

In continuare, va trebui sa topesti caramelele. Pune-le 2 minute in cuptorul cu microunde, pentru a-ti usura munca. In acelasi recipient in care ai obtinut sosul gros de caramel, amesteca foarte bine smantana, apoi introdu-l din nou in cuptorul cu microunde pentru inca un minut. Daca nu omogenizezi foarte bine aceasta compozitie, risti sa se arda in momentul in care va fi data la cuptor.

Scoate tava cu aluat din cuptor si toarna sosul pe care l-ai obtinut peste acesta. Intinde foarte bine caramelul si niveleaza stratul cu ajutorul unei spatule. Pentru urmatorul pas pe care il ai de facut va trebui sa ai mai multa rabdare, fiindca vei fi nevoita sa faramitezi aluatul rece peste sosul de caramel, direct in tava. Cand ai terminat de pus si ultima bucatica de aluat rece, presara peste acesta doua lingurite de sare de mare. Da tava la cuptor pentru inca 25-30 de minute. Dupa ce prajitura cu caramel s-a copt si s-a racit, o poti taia sub forma de batoane. Acestea sunt gustari excelente pe care le poti lua la serviciu.

Prajiturele cu ciocolata si caramel

Ingrediente de care ai nevoie:

- 2 cani de sos de caramel; 
- o cana si jumatate de faina;
- 2 lingurite de praf de copt;
- o lingurita de sare;
- 200 g de unt;
- 2 cani de zahar brun;
- 2 oua mari;
- o lingurita de esenta de vanilie;
- jumatate de cana de fulgi de ciocolata.

Cum se prepara:

Una dintre cele mai apreciate prajituri cu caramel este cea pe care urmeaza sa ti-o prezentam. Prajiturelele cu ciocolata si caramel nu doar ca iti vor lasa gura apa, ci vor deveni preferatele tale, pentru ca sunt destul de simplu de pregatit. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si unge un vas yena cu putin unt. Amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un bol, dupa care da-l deoparte si topeste untul intr-o cratita. Va trebui sa lasi cratita pe foc pentru aproximativ 10 minute, amestecand constant, pana cand untul va deveni aramiu. Cand e gata, toarna-l intr-un alt vas si adauga zaharul brun. Omogenizeaza continutul cu ajutorul mixerului pentru 2-3 minute. Pune ouale si esenta de vanilie si mai amesteca o data compozitia pentru inca 2 minute.

Dupa aceea, presara si mixul de faina, praf de copt si sare pe deasupra. Va trebui sa obtii un aluat gros, care se poate lua cu lingurita. Incorporeza in acesta fulgii de ciocolata si amesteca totul cu o lingura. Toarna tot continutul bolului in vasul de sticla si niveleaza pe alocuri compozitia cu ajutorul unei spatule. Peste acest aluat proaspat obtinut, toarna un strat de sos de caramel si da vasul la cuptor pentru 20-25 de minute. Inainte de servire, lasa prajitura inca 20 de minute sa se raceasca, apoi adauga un strat gros de caramel pe deasupra.

Ce spui, te incumeti sa pui in aplicare aceste retete de prajituri cu caramel

Sursa foto: happyhealthymama.com, lifeloveliz.com, americanheritagecooking.com, thedomesticrebel.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016