Rețete delicioase
Înapoi la

3 retete cu banane surprinzatoare

3 retete cu banane surprinzatoare

Viorica Ghinea, redactor

Delicioase si parfumate, bananele sunt unele dintre cele mai versatile fructe atunci cand vorbim despre utilizarea lor in diverse preparate. Indiferent ca sunt caramelizate, folosite ca atare sau innobilate cu ciocolata, bananele te ajuta sa creezi deserturi senzationale.

Iata trei retete cu banane cu care vei reusi sa-i impresionezi pe cei dragi!

Cele mai rapide retete cu banane

Ai oaspeti si nu ai niciun desert la indemana? Nu te ingrijora pentru ca venim in ajutorul tau cu doua retete cu banane delicioase, care nu iti vor rapi mult timp, insa ii vor impresiona pe cei prezenti.

Desert improvizat

reteta cu banane

Ingrediente: cateva banane, o ciocolata, frisca, alune macinate, bomboane mici, fructe proaspete sau din compot (optional).

Preparare: Taie bananele in jumatate sau in trei, in functie de dimensiunea lor. Topeste ciocolata si introdu bucatile de banana cu un capat in ea, apoi trece-le prin alune maruntite. Dupa ce ai facut acest lucru, mai da-le o data prin ciocolata. La final, pentru un aspect cat mai interesant, poti sa presari bomboane colorate la baza bananelor. Orneaza cu frisca si fructe, dupa care introdu platoul cu desert in congelator pentru cateva minute.

Fursecuri surpriza

fursecuri cu banane

Ai nevoie de: fursecuri simple (poti sa folosesti si biscuiti), crema de ciocolata, cateva banane, migdale macinate.

Preparare: Intinde crema de ciocolata pe fursecuri sau pe biscuiti, apoi pune felii de banana deasupra si presara migdale macinate. Nimic mai simplu.

Cheesecake cu banane caramelizate, cea mai gustoasa reteta

Te-ai plictisit de banalele deserturi si vrei sa incerci ceva nou, dar simplu? Apeleaza la retetele cu banane de fiecare data cand vrei sa iti pui imaginatia la munca.

cheesecake cu banane

Ingrediente: 250 g de biscuiti, 100 g de unt, 50 g de zahar - blat;

500 g de branza dulce, 250 g de zahar, 3 linguri de faina, 3 oua, 60 ml de frisca lichida, un pliculet de zahar vanilat, suc de portocale proaspat stors - crema;

doua banane, 50 g de unt, 150 g de zahar, 50 ml de frisca lichida - decor.

Preparare

Marunteste biscuitii si amesteca-i cu unt si zahar. Asaza mixul obtinut intr-o tava cu pereti detasabili, pe care ai uns-o in prealabil cu putin ulei, presandu-l cu o lingura. Ai grija sa il ridici si pe margini aproximativ doi centimetri. Introdu totul la frigider. Intre timp, pregateste umplutura.  

Amesteca branza dulce cu faina, zaharul tos si cel vanilat. Pune ouale treptat, dupa care adauga frisca lichida si sucul de portocale. Omogenizeaza compozitia. Scoate tava din frigider, toarna crema in ea si introdu recipientul in cuptorul preincalzit.

Dupa 20 de minute, verifica starea desertului si vezi daca mai este nevoie sa stea in cuptor sau nu. Branza ar trebui sa fie tare la atingere. Lasa desertul la racit si prepara si decorul pentru el. Dupa ce s-a caramelizat zaharul, adauga frisca lichida si untul. Amesteca timp de cateva minute, apoi adauga feliile de banane taiate gros. Mai tine pe foc putin, intorcand fructele pe toate partile, astfel incat sa fie acoperite de sosul de caramel. Dupa ce compozitia s-a ingrosat, ia vasul de pe foc si toarn-o peste cheesecake.  

Cine a spus ca doar deserturile complicate pot fi delicioase? Retetele cu banane pe care le-am prezentat mai sus sunt dovada ca si cele simple pot fi minunate. Incearca-le si tu si vei fi rasplatita cu o multime de complimente de la cei dragi.

Sursa foto: tastebook.com, yummly.com
Articolul urmator
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat
Te-ai întrebat vreodată în ce te vei reîncarna în viața viitoare? Află din testul de aici
Incepe quiz
Te-ai întrebat vreodată în ce te vei reîncarna în viața viitoare? Află din testul de aici

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.